Українсько-литовські правові інституції та ініціативи тепер під одним дахом: у ДДУВС відкрили Центр литовського права

Новини університету

Сьогодні, 23 лютого, у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулося урочисте відкриття Центру литовського права.

«Сьогоднішня подія для колективу нашого навчального закладу надзвичайно важлива та значима, адже такого центру немає більше ніде в Україні. Наша співпраця розпочалася ще у 2016 року, і я хочу запевнити, що керівництво університету зі свого боку зробить усе можливе для її успішної практичної реалізації у подальшому», – зазначив ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко під час відкриття. Він привітав усіх, хто долучився до створення Центру та подякував Посольству Литовської Республіки в Україні й особисто пану Послу за суттєву та зацікавлену допомогу в організації та налагодженні роботи.

В основу місії Центру покладено прагнення інтенсифікації академічних обмінів між українськими та литовськими вишами, створення умов для розвитку академічних зв’язків та здійснення спільних дослідницьких, навчальних проектів із освітніми установами та організаціями Литовської Республіки.

Центр литовського права – це платформа для підтримки та налагодження зв’язків із литовськими колегами, практиками та науковцями, для студентів та курсантів ДДУВС – унікальна можливість удосконалити вивчення міжнародного законодавства, навчання та стажування у провідних вишах Литовської Республіки та Європейського Союзу завдяки програмам студентських обмінів.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов розпочав свою промову з привітання гостей зі 100-річчям відновлення державної незалежності Литовської Республіки. Над створенням в Україні соціально-правової та демократичної держави необхідно ще багато працювати, і це є на сьогодні одним із головних завдань національної галузевої освіти, зазначив Гліб Олександрович, висловивши надію на отримання спільних позитивних результатів від такого співробітництва.

На урочистості з нагоди відкриття завітали почесні гості: Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні Юргіс Гєдріс, почесний консул Литовської Республіки у Дніпрі Віталій Півняк, начальник ГУНП в Дніпропетровській області Віталій Глуховеря, голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко та інші представники місцевої влади, органів місцевого самоврядування та органів системи юстиції.

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс подякував ректору за ініціативу відкрити на базі очолюваного ним вишу Центру. «Відкриття Центру литовського права у Дніпрі – це ще один крок України на шляху до європейського майбутнього. Висловлюю надію, що ви, наші партнери, будете відкритими до діалогу, переймаючи кращий досвід литовської правої системи в ім’я успішної реалізації українським реформ», – наголосив Посол.

Символічну стрічку відкриття перерізали ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов та заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко.

Після урочистого відкриття Центру Литовського права представники обох сторін обговорили напрямки майбутнього співробітництва.

 

 


2 051