Курсантка ДДУВС вишиває бісером дивовижні ікони

Новини університету, Творчість

Курсантка 3-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування ДДУВС Аліна Балюра має незвичне захоплення, яке перейняла від бабусі. Вільний від навчання час дівчина проводить із голкою в руках. І не просто вишиває, а створює за допомогою ниток та намистин дивовижні ікони.

У творчості дівчини домінує релігійна тематика. У її доробку більше двох десятків різноманітних ікон, акуратно та старанно вишитих за біблійними сюжетами. Опанувати техніку роботи з бісером їй вдалося доволі швидко.

Курсантка 3-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування ДДУВС Аліна Балюра

Дівчина спочатку не хотіла, але згодом погодилася показати свої ексклюзивні роботи – вінчальні ікони, які вишивала бісером собі на весілля. Пригадує, як і скільки працювала над ними, використала аж 40 відтінків. Складається враження, що вона пам’ятає, як наносила кожну намистинку.

Курсантка ДДУВС вишиває бісером дивовижні ікони

«На жаль, у навчальний період хронічно бракує часу для творчої самореалізації. Але інколи не витримую до вечора і вишиваю на перервах», – усміхається юна вишивальниця.

Дівчина переконана вишити бісером візерунок зможе кожен, для цього не потрібно особливих умінь, головне – бажання, гарний настрій і терпіння. «Є готові схеми візерунка, набори бісеру – тільки бери і вишивай», – наголошує Аліна. І тут же уточнює, що ікони може вишивати лише людина з доброю душею і відкритим серцем, яка щиро вірує в Бога. Бо якщо зла і заздрісна, то в неї нічого не вийде.

Милують око своєю неповторною красою та ніжністю кольорів вишиті нею пейзажі.

У Аліні дивує не лише те, чим вона займається, притягує її скромність, щирість та привітність. Дівчина вірить, що «намалює» своєю диво-голкою ще не один справжній шедевр, втім усіх секретів не розкриває…

 

 


2 144