Досвід із-за океану: американський професор зустрівся зі здобувачами вищої освіти ДДУВС

Новини університету

Професор історії державного Університету Болл (штат Індіана, США) Сергій Жук провів лекцію для курсантів та студентів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ на тему «Сучасний стан досліджень держави та права США».

Сергій Жук, доктор історичних наук, у 1980-90-і рр. викладав історію США. 2002 р. він захистив нову дисертацію зі східноєвропейської історії в Університеті Джонса Гопкінса в США. З 2003 р. Сергій Жук працює в Університеті Болла (штат Індіана, США). З 2010 р. він – професор східноєвропейської історії в цьому університеті.

У рамках візиту гість із Америки, українець за походженням, зустрівся з ректором ДДУВС полковником поліції Андрієм Фоменком.

Під час перебування в університеті професор Сергій Жук зустрівся зі студентською молоддю та прочитав лекцію на тему «Державно-правовий розвиток США: досвід для сучасної України».

У межах лекції з Історії держави та права зарубіжних країн відбулася бесіда про особливості системи освіти США, підготовку американських поліцейських. Зустріч із професором та обговорення проблем становлення демократичного суспільства у світі та в Україні справила неабияке враження на студентів та курсантів вишу.

Для науково-педагогічних працівників університету співробітниками наукового відділу було організовано презентацію останніх монографій Сергія Жука, під час якої було обговорено стан вивчення історії США тощо. Після доповіді викладачі університету ставили питання про особливості викладання в університетах США, цікавилися реаліями сучасного життя в Америці, перспективами спільних досліджень. Зустріч із професором видалася цікавою та змістовною.

 

 


1 372