Щоб дитинство було щасливим, воно повинно бути безпечним!

Новини університету

Сьогодні до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ завітали учні випускного класу Українсько-американського ліцею. Викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки провели для дітей екскурсію-тренінг «Поведінка неповнолітніх у типових та екстремальних ситуаціях: тактичні та психологічні особливості».

Виховувати у неповнолітніх бережливе ставлення до свого здоров’я – таку мету ставили перед собою організатори заходу.

Спочатку ліцеїсти прослухали лекцію старшого викладача кафедри ТСП Оксани Мисливої, у ході якої дізналися, про особливості юридичної відповідальності неповнолітніх, та про те, як необхідно себе поводити у випадку виникнення тієї чи іншої небезпечної ситуації на вулиці. Зокрема, викладачка роз’яснила дітям, як викликати поліцію, швидку та, як правильно комунікувати з патрульними.

Далі викладач Ганна Островська провела для дітей практичне заняття на тему «Надання першої домедичної допомоги». Лектор розповіла дітям про першочергові дії при травмах, пояснила, як правильно обробити опіки, зупинити кровотечу, реанімувати постраждалого, допомогти при переломах кісток.

«Такі заходи, за участі викладачів університету, вже стали традиційними, і проводяться задля того, щоб діти могли орієнтуватися у екстремальних ситуаціях і діяти зібрано відповідно до обставин, а також, щоб могли врятувати, як своє життя, так і оточуючих», – зазначає одна з модераторів тренінгу Оксана Мислива.

«Було цікаво, багато нового дізнався про права та обов’язки неповнолітніх. Інформативним та корисним видалося практичне заняття, під час якого я дізнався, як правильно та швидко зупинити кровотечу різного виду. Кожен із нас повинен уміти надавати першу допомогу, особливо в екстремальних ситуаціях, коли на кону життя людини», – ділиться враженнями ліцеїст Максим Свисенко.

Після занять юні гості відвідали виставку навчальної зброї та побували у стрілецьких тирах університету.

По закінченні тренінгу його учасники отримали відповідні сертифікати.

 

 


1 639