Жінки у політиці та на війні…

Новини університету

Курсанти та студенти ДДУВС зустрілися з радницею голови комітету Верховної Ради України з євроінтеграційних питань Вірджинією Дроновою та добровольцем АТО, керівником Центру підтримки аеророзвідки Марією Берлінською.

Вірджинія Дронова спілкувалася зі здобувачами вищої освіти на тему історії Ради Європи, її структури та представництва України у ній. Також радниця розповіла про місію ОБСЄ в Україні, зокрема на Сході в зоні АТО.

Роль здобувачів вищої освіти, майбутніх юристів та поліцейських, у процесі євроінтеграційної законотворчості – це питання стало ключовим під час обговорень.

Вірджинія Дронова наголосила на важливості вивчати іноземні мови, у першу чергу, англійську. «Зараз англійська – це мова міжнародного спілкування як для економіки, науки, бізнесу, так і для політики. Куди б ви не прийшли, в яку б сферу не потрапили, ви будете більш успішними і більш конкурентними, якщо знаєте іноземну мову і маєте досвід участі у якісній освітній програмі у високорозвинутій країні. Такий досвід буде цінуватися практично кожним роботодавцем», – наголосила вона.

Відповівши на всі запитання студентів Вірджинія приєдналася до аудиторії і залюбки послухала історію Марії Берлінської, яка приїхала до Дніпра презентувати документальний фільм «Невидимий батальйон».

Берлінська розповіла, що у фільмі «Невидимий батальйон» будуть показані живі, справжні історії. «Ми покажемо війну, як вона є, без надлишкової героїзації, без пафосу, це буде чесно та просто. Ми хочемо проявити людські обличчя на цій війні, і невидимий батальйон, яким є жінки», – розповідає авторка проекту.

Марія вважає, що мотивована жінка в армії – це величезна сила, і, що захисницям, аби бути рівними у правах із чоловіками у секторі оборони, треба повсякчас намагатися бути кращими, як мінімум удвічі.

Курсанти та студенти жваво дискутували та ставили запитання гостям, домовилися організовувати подібні зустрічі і надалі.

 

 


1 628