У ДДУВС гасили умовну пожежу

Новини університету

На території Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ пройшли практичні тренування з організації дій на випадок виникнення пожежі. У навчаннях взяли участь співробітники та курсанти навчального закладу.

«Кожен рік у нашій країні відбувається до 70 тисяч пожеж, людські втрати становлять до 2,5 тисяч людей, знищується близько 30 тисяч будівель та споруд. Дуже повчальна трагедія, що сталася восени 2017 року у дитячому таборі «Вікторія» (м. Одеса). Внаслідок використання кип’ятильника сталася пожежа, під час якої загинуло три дитини, троє осіб постраждало. Одна з причин, що впливає на наслідки пожеж – відсутність організованої евакуації людей», – таку невтішну статистику привів організатор протипожежних тренувань провідний фахівець із протипожежної безпеки ДДУВС Валерій Коваль.

За «легендою» умовна пожежа виникла в приміщені електрощитової корпусу № 9. Першим виявив пожежу та сповістив комендатуру днювальний. Чергова служба та задіяні в тренуванні підрозділи почали відпрацьовувати порядок дій при виникненні (виявленні) пожежі у будівлях із масовим перебуванням людей.

Ситуація ускладнювалася тим, що були задимлені центральні сходи, тому евакуація можлива тільки через бокові (запасні), пропускна здатність яких значно менша.

Черговий університету викликав до місця пожежі пожежний наряд 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування, службу пожежної безпеки, медико-санітарну частину, енергослужбу та відповідальних за газопостачання. Проінформувавши відповідальних осіб за евакуацію, відправився особисто до місця пожежі, де організував гасіння силами чергового наряду та очеплення небезпечної зони силами добового наряду факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції.

Пожежний наряд у протигазах організовує гасіння: прокладає рукавну лінію до місця пожежі, працює з вогнегасниками і пожежним стволом.

Енергослужба знеструмлює електрощитову та надає письмовий допуск на гасіння водою.

О 14:10 умовна пожежа ліквідована. Кількість евакуйованих складає 243 особи, час евакуації – 3 хвилини. Цілі та завдання тренування досягнуті, задіяні підрозділи показали належний рівень підготовки.

 

 


1 333