У її картинах – розмаїття кольорів, неординарні сюжети та щирість

Новини університету, Творчість
Побувавши на виставці виробів ручної роботи «Університет – талановита родина», приуроченій 52-й річниці навчального закладу, ми вирішили дізнатися більше про захоплення наших курсантів, студентів і викладачів. Так виникла ідея започаткувати нову тематичну рубрику на офіційному веб-сайті університету під назвою «Творчість крізь призму душі та серця».

Завісу у світ талантів ДДУВС першою привідкриває Юлія Ковбаса, випускниця відділення магістратури юридичного факультету.

Юлія Ковбаса

Дівчина з дитинства любила малювати. У шість років батьки записали її до художньої школи, там 6-річна художниця затрималася не надовго, говорить, що викладачі задавали додому багато малювати, а їй не подобалось малювати те, що їй не цікаво, до чого не лежить душа.

Творчі пошуки продовжуються і сьогодні. У художньому доробку Юлі донедавна домінували пейзажі. Віднедавна ж дівчина захопилася творчістю Євгенії Гапчинської і стала створювати подібні дивовижні сюжети. «Гапчинська надихає щирістю, добротою, відкритістю, у її картинах неймовірна позитивна енергетика. Коли малюєш або навіть просто споглядаєш її картини, забуваєш про все, стаєш щасливішою», – розповідає наша героїня.

У її картинах - розмаїття кольорів, неординарні сюжети та щирість

Картини юної художниці спонукають побачити світ інакшим: більш цікавим, оригінальним і різнобарвним. У кожному сюжеті відчувається любов до світу фантазій і малювання.

У її картинах - розмаїття кольорів, неординарні сюжети та щирість

Художниця вперше показувала свої роботи на університетській виставці, говорить, що погодилася тільки тому, бо дуже наполягав на тому брат. «Про моє захоплення ніхто не знає, окрім батьків та найближчих друзів, малюю не для того, щоб усі побачили та оцінили, а просто тому, що за улюбленою справою відпочиваю, мрію і фантазую», – говорить скромна і трішки сором’язлива Юля.

У її картинах - розмаїття кольорів, неординарні сюжети та щирість

Розповідати про свої плани щодо кар’єри дівчина не захотіла, тільки сказала, що зробить усе можливе, щоб досягти поставлених перед собою цілей та реалізувати себе. А щодо творчості – найближчим часом планує записатися на курси флористики, щоби робити навколишній світ красивішим та довершенішим!

 

 


1 964