Курсантка ДДУВС – переможниця всеукраїнського конкурсу читців

Новини університету

У Києві, в Бібліотеці мистецтва, відбувся Всеукраїнський етап конкурсу, присвяченого життю та творчості Олени Теліги «Щоб далі йти дорогою одною!». Беззаперечну перемогу у поетичних читаннях отримала курсантка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Віолетта Рец.

Конкурс проходив у декілька етапів. У відбірковому турі взяли участь близько 50 осіб, школярів, студентів і професійних читців м. Дніпра. Саме там, 17 лютого, курсантка 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування ДДУВС виборола перше місце серед представників вищих навчальних закладів. Натхненний виступ Віолетти, майстерність інтерпретації твору вразили глядачів і членів журі.

На фінальному етапі конкурсу свої таланти демонстрували кращі читці з Чернігівської, Київської, Донецької та Дніпропетровської областей. Дружня атмосфера, неповторний інтер’єр закладу надихав на художнє читання поезії. До складу журі увійшли поважні та відомі у мистецьких колах особистості: голова Проводу ВЖТ ім. Олени Теліги Ніна Кислицька, заслужена артистка України Алла Гладишева, народна артистка України Світлана Мирвода, поетеса, голова творчого об’єднання «Світлина» Лариса Петрова.

Курсантка ДДУВС – переможниця всеукраїнського конкурсу читців

Виступ Віолетти Рец, за словами Алли Гладишевої, був справді достойним. Вимова, щирі емоції, безпосередність і відчуття поезії вразили професора університету театру, драми і кіно імені І. Карпенка-Карого. Саме тому у номінації «Студенти вищих навчальних закладів» вона отримала 1 місце – абсолютну та беззаперечну перемогу. «Театр – моє захоплення, і все, чого я прагну в житті, переконана, можна здобути силою таланту, який складає праця та велике бажання бути не «пересічним чимось», а потрібною суспільству людиною», – розповідає талановита курсантка.

Курсантка ДДУВС – переможниця всеукраїнського конкурсу читців

 

 


885