Служити та захищати: у Дніпрі нові патрульні склали присягу

Новини університету

У Дніпрі лави поліцейських сьогодні поповнили 21 інспектор патрульної поліції, із них 3 учасники АТО. Новобранці склали присягу на вірність українському народові.

Урочистості влаштували на плацу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Після відбору кандидати пройшли курс фізичної, тактико-спеціальної підготовки й здобули професійні навички. Термін навчання складав 80 днів: більше 700 годин навчального часу, із яких 503 години було відведено на практичну роботу.

З привітальним словом до нових патрульних звернувся ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко: «Пам’ятайте, що ваш професійний вибір покладає святий обов’язок – завжди залишатися відданими українському народові. Бажаю вам бути гідними звання працівника Національної поліції України, відповідальними за справу, якою будете займатись та з честю стояти на захисті народу України!».

Поздоровити молодих правоохоронців завітали почесні гості: заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області капітан поліції Володимир Богоніс та начальник Управління патрульної поліції м. Дніпра капітан поліції Андрій Калюжний.

Традиційно присутні вшанували загиблих під час виконання службових обов’язків офіцерів хвилиною мовчання.

І ось вона урочиста та відповідальна мить! Слухач Антон Гусак зачитав текст присяги, яку за ним повторювали новоспечені патрульні.

Після троєкратного «Слава!» патрульні та особовий склад університету під супровід духового оркестру виконали Державний Гімн України.

За активну участь у громадському житті навчального закладу, самовіддачу, зразкову поведінку та відповідальність подяками заохочені рядові поліції Олександр Шаповал, Віктор Карлов, за відмінне навчання, високий рейтинг під час здачі заліків та екзаменів – Ганна Лещенко, Ольга Павельєва та Євген Тараненко.

Завершився ритуал складання присяги урочистим маршем молодого поповнення. Прямо з університетського плацу впевнені, рішучі та горді за свій вибір патрульні рушили на службу.

На завершення родичі та близькі вітали своїх патрульних, фотографувалися з ними на згадку про важливу та хвилюючу мить у їхньому житті.

 

 


1 862