Як у ДДУВС гасили пожежу та евакуювали людей

Новини університету

О 14:01 днювальний сповістив комендатуру університету про умовну пожежу, яка виникла в приміщенні газової котельні корпусу № 9. Так у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочалися тренування з евакуації людей при пожежі.

Навчання пройшло в умовах, максимально наближених до реальних подій. Головна мета – перевірка готовності особового складу до дій в екстремальних ситуаціях.

«Одна з головних причин, що впливає на тяжкі наслідки пожеж є відсутність організованої евакуації людей. Необхідно пам’ятати, що в освітніх установах при горінні меблів та паперу в навчальних приміщеннях у повітрі накопичується оксид вуглецю, який при вдиханні його протягом 5-10 хвилин стає смертельним. Ось чому при надзвичайній ситуації потрібно діяти швидко, рішуче та грамотно, відповідно до розроблених раніше планів евакуації та практичних відпрацювань на випадок пожежі», – розповідає організатор тренувань провідний фахівець із протипожежної безпеки ДДУВС Валерій Коваль.

Як у ДДУВС гасили пожежу та евакуювали людей

Ситуація ускладнювалася задимленістю бокових південних сходів, евакуація була можлива тільки через запасні, центральні та бокові, пропускна здатність зменшена.

Черговий університету діяв чітко та злагоджено. Викликав пожежний наряд 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування, службу пожежної безпеки, медико-санітарну частину, газову та енергослужби, проінформував відповідальних осіб за евакуацію та відправився до місця пожежі.

Особовий склад університету, який перебував у будівлі, організовано та швидко покинув приміщення. Черговий наряд залишив корпус останнім, евакуювавши оперативну документацію.

Так у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочалися тренування з евакуації людей при пожежі.

Після знеструмлення приміщення енергослужбою пожежний наряд приступив до гасіння пожежі водою.

Так у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочалися тренування з евакуації людей при пожежі.

О 14:06 годині умовна пожежа була ліквідована. Кількість евакуйованих складає 215 осіб, час евакуації – 2 хвилини 50 секунд.

Як у ДДУВС гасили пожежу та евакуювали людей

Цілі та завдання тренування досягнуті, чергові служби та задіяні підрозділи показали належний рівень підготовки.

 

 


1 282