Побували у ролі міжнародних арбітрів

Новини університету

Магістри юридичного факультету разом із викладачами кафедри цивільно-правових дисциплін ДДУВС підготували та провели модельне засідання міжнародного комерційного арбітражу.

Все було як насправді: колегія арбітрів, відповідальний секретар, сторона-позивач (Україна), сторона-відповідач (Греція), представники сторін та запрошені, позов, підтверджуючі міжнародні документи.

На засіданні була присутня дійсний міжнародний арбітр, канд. юрид. наук, доктор філософії Олена Дробот.

Побували у ролі міжнародних арбітрів

Магістри виконали свої ролі настільки професійно, що у всіх навіть сумніву не виникло, що такої судової справи насправді немає.

Побували у ролі міжнародних арбітрів

Проведення модельного засідання дозволило закріпити цілісне уявлення про арбітраж, закріпити на практиці теоретичні знання з дисципліни «Міжнародний комерційний арбітраж», набути практичних навичок процесуальних дій третейського судочинства.

У якості моделі магістри використали складний, але типовий господарський спір. Процес арбітражу відбувався відповідно до погоджених сторонами процедур та базувався на регламенті постійно діючого Чеського арбітражу при економічній палаті Чеської Республіки. Особливості проведеного модельного засідання були пов’язані з демократизмом процесуальної форми міжнародного комерційного арбітражу.

Магістри юридичного факультету разом із викладачами

 

 


920