Візит до румунських колег – винятковий досвід для ДДУВС

Новини університету

За запрошенням керівництва Румунської школи з підготовки агентів поліції, цей навчальний заклад відвідала делегація Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у складі директора Центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Запоріжжя) Миколи Назаренка, декана Криворізького факультету Максима Почтового, завідувача відділення підвищення кваліфікації Юрія Великого та завідувача інформаційно-технічного відділення Олександра Щербини.

Делегати ознайомились із процесом підготовки молодшого начальницького складу румунської поліції у школі, розташованій у місті Кампіна, і в якості почесних гостей відвідали урочисті заходи, присвячені 50-й річниці з дня заснування навчального закладу.

Візит до румунських колег – винятковий досвід для ДДУВС

Міжнародне співробітництво є необхідною умовою ефективної діяльності сучасного вищого навчального закладу, а обмін досвідом сприяє розвитку та вдосконаленню навчально-виховного процесу. ДДУВС надає важливого значення міжнародному співробітництву з навчальними закладами та правоохоронними органами інших держав. Тож, метою візиту до Румунської школи з підготовки агентів поліції було налагодження академічних та наукових зв’язків задля обміну досвідом у підготовці майбутніх працівників правоохоронних органів та офіцерів поліції, проведення переговорів щодо напрямків подальшого співробітництва.

Представники ДДУВС взяли участь у численних заходах, приурочених 50-тій річниці від дня заснування школи, у тому числі й у міжнародній конференції, де мали можливість ознайомитися під час презентацій іноземних колег із особливостями підготовки кадетів Німеччини, Угорщини, Словаччини та безпосередньо Румунії. Наукове спілкування завжди сприяє творчому взаємозбагаченню, розширює коло знайомств із цікавими людьми. У ході конференції науковці обмінялися контактами і домовилися про подальшу співпрацю.

Візит до румунських колег – винятковий досвід для ДДУВС

Представники ДДУВС побували на різних заняттях, зокрема і з екстремального водіння, під час яких кадети відпрацьовували швидкісне водіння службового автомобіля; водіння автомобіля з тренажером, який моделює «зимові умови»; дії поліцейського під час дорожньої пригоди та основи надання долікарської допомоги постраждалому.

Візит до румунських колег – винятковий досвід для ДДУВС

«Велике враження справила на нас організація навчально-виховного процесу і матеріально-технічна база. Особливо відпрацювання практичних навичок щодо надання допомоги постраждалим під час ДТП, тактики дій поліцейського у випадку знаходження у перевернутому автомобілі», – ділиться враженнями завідувач відділення підвищення кваліфікації ДДУВС Юрій Великий.

Візит до румунських колег – винятковий досвід для ДДУВС

Заняття на тактичному полігоні з пересувними макетами стін також викликали неабиякий інтерес у іноземних гостей школи. Імітація зміни конфігурації в просторі сприяє більш ефективному відпрацюванню практичних вправ майбутніми поліцейськими, у цьому на власні очі переконалися представники ДДУВС.

 

 


1 872