Консультанти юридичної клініки «Істина» взяли участь у масштабному проекті з правозахисту та посилення ролі жінки у вирішенні конфліктів

Новини університету

«Правозахист та цифрові адвокаційні кампанії», за такою назвою у с. Кип’ячка Київської області пройшов чотириденний тренінг. У заході взяли участь представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – директор юридичної клініки «Істина» Ірина Кузьміна та студенти-консультанти Ярослав Кінаш та Олександр Сіволич.

Проходив тренінг у рамках проекту по відновленню миру та діалогу для внутрішньо переміщених жінок «Голос жінки має силу!». Мета заходу – побудова діалогу, підвищення професіоналізму лідерок громадських організацій у таких сферах як онлайн правозахист і блогерство. Проект реалізується за підтримки Інституту міжнародник культурних зв’язків та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

«Правозахист та цифрові адвокаційні кампанії»

Учасники впродовж чотирьох днів взяли участь у тренінгах на теми правозахисту, адвокаційних кампаній, миротворчості, арт-технік як засобів вирішення конфліктів. Зокрема, студенти ДДУВС працювали з конкретними кейсами, досліджували причину виникнення конфліктів у рамках заявленої теми, розбиралися в суті та пропонували можливі варіанти вирішення відповідно до норм чинного законодавства. Також консультанти клініки «Істина» надавали юридичну оцінку нормативно-правовим актам, які діють у сфері забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб, навчались складати позовні заяви та інші форми звернень до державних органів та органів місцевого самоврядування.

Консультанти юридичної клініка «Істина» взяли участь у масштабному проекті з правозахисту та посилення ролі жінки у вирішенні конфліктів

П`ять готових позовів та інших процесуальних документів – результат роботи на тренінгу представників ДДУВС, і, звичайно ж, безцінні знання, практичні навички, нові знайомства та перспективи.

 

 


900