«Хто не вміє говорити, той кар’єру не зробить». Курсанти ДДУВС на міжнародному конкурсі красномовців вже вкотре підкорили серця журі

Новини університету

В Академії МВС Республіки Білорусь пройшов міжнародний конкурс «Цицероній-2018», у якому взяли участь юні оратори Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

На конкурсі виступили 49 учасників із 11 країн (25 навчальних закладів): Венесуела, Південна Африканська Республіка, Азербайджан, Нігерія, Таджикистан, Туркменістан, Китай, Японія, Україна, Білорусія та інші.

Впевнені, яскраві, енергійні, а інколи «вибухові» виступи юних ораторів не залишили байдужими нікого. Кожне слово, інтонація, емоція, порух, – пронизували до глибини душі.

До складу журі, під керуванням кандидата філософських наук, доцента, професора кафедри психології та педагогіки Академії Міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь Василія Голубєва, входили висококваліфіковані фахівці у сфері мовленнєвої комунікації: лектори, журналісти, диктори радіо та телебачення, філологи, юристи, серед яких доктори та кандидати наук, заслужені діячі наук, лауреати державних премій. Почесне право бути суддею конкурсу отримала доцент кафедри українознавства та іноземних мов ДДУВС Тетяна Крашеніннікова.

Білоруські колеги гостинно та радушно зустріли учасників із Дніпра та високо оцінили рівень підготовки й ораторські здібності курсантів нашого університету.

Курсанти ДДУВС на міжнародному конкурсі красномовців вже вкотре підкорили серця журі

Зворушила та розчулила членів журі курсантка 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Віолетта Рец. Дівчина представила на розсуд глядачів історію про героїчний вчинок товариша, курсанта Артема Каверіна, який врятував життя двох рибалок, що провалилися під кригу. За результатами конкурсу Віолетта впевнено відстояла 3 місце. Хотілося б зауважити, що курсантка володіє неймовірним даром красномовства. І хто знає, можливо, в цій тендітній дівчині вже сьогодні зароджується успішний лідер.

«Хто не вміє говорити, той кар’єру не зробить»

Слухач магістратури факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Сергій Ступак також був переконливим у своєму виступі. Фахово, лаконічно та доступно хлопець презентував аудиторії унікальну розробку ДДУВС – комплексно-оперативні заняття «Лінія-102», посівши 11 місце серед 25.

«Хто не вміє говорити, той кар’єру не зробить»

Напевно, у подібних заходах переможених не буває. Тут кожен долає чергову вершину своїх здібностей, відшліфовує свої вміння, зростає як фахівець-красномовець. Тож, нехай цей конкурс стане успішним орієнтиром для кожного студента та курсанта, прикладом принциповості, порядності, справедливості та необмеженої любові до слова.

В Академії МВС Республіки Білорусь пройшов міжнародний конкурс «Цицероній-2018»

 

 


4 003