«Олесь Гончар – фронтовик, письменник, громадський діяч»

Новини університету

За такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ із нагоди відзначення 100-річчя з дня народження видатного письменника пройшла лекція-брифінг для курсантів 1-го курсу.

Старший викладач кафедри теорії та історії держави і права Катерина Долгорученко висвітлила найяскравіші сторінки біографії та творчого шляху нашого видатного земляка, акцентувавши увагу на тому, що саме з ім’ям Олеся Гончара пов’язане національне відродження та розбудова Української держави як демократичної і правової.

Олесь Гончар - фронтовик, письменник, громадський діяч

Лекція вдало та змістовно була доповнена доповідями курсантів із подальшим їх обговоренням й викликала неабиякий інтерес до багатогранного таланту письменника, його творчого доробку, яким сьогодні в світі зачитуються більше як на 60-х мовах світу.

Також було організовано тематичну книжкову виставку, де були представлені кращі твори геніального українського письменника, мислителя, громадського діяча, першого лауреата республіканської премії імені Тараса Шевченка, академіка НАН України, Героя України.

 

 


1 278