ОБГОВОРИЛИ АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Актуальні проблеми діяльності органів досудового розслідування». У її роботі взяли участь понад 40 практиків та науковців із Києва, Дніпра, Запоріжжя, Харкова та Кривого Рогу.

Ініціатор та модератор заходу – факультет підготовки фахівців для органів досудового розслідування. Мета – обговорення проблем, що виникають під час здійснення досудового розслідування та обґрунтування можливих шляхів їх вирішення з урахуванням напрацьованого наукового та практичного досвіду.

Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Актуальні проблеми діяльності органів досудового розслідування»

В обговоренні проблемних питань діяльності органів досудового розслідування взяли участь представники слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області та слідчих відділень територіальних підрозділів поліції різних областей України, судів різних інстанцій, адвокатури, 8-ми провідних вищих закладів України.

Поміж інших актуальних доповідей, особливий інтерес та жваві обговорення викликали питання подальшого реформування органів досудового розслідування України, що були висвітлені професором Володимиром Тертишником (Університет митної справи та фінансів). Не менш дискусійне питання було піднято заступником начальника СУ ГУНП в Дніпропетровській області Олексієм Брандисом щодо підстав та процесуального порядку застосування заходів забезпечення кримінального провадження, а саме обмеження конституційних прав і свобод людини. Інтерес викликала доповідь професора Віталія Лукашевича (Інститут права ім. І.В Сташиса Класичного приватного університету) щодо проблем тактики проведення слідчим допиту, зважаючи на вимоги КПК України щодо безпосереднього дослідження судом показань, отриманих під час допиту на стадії досудового розслідування.

Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Актуальні проблеми діяльності органів досудового розслідування»

На пленарному засіданні виступили інші вчені та працівники правоохоронних та правозахисних органів із доповідями, присвяченими актуальним проблемам проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, компетенції слідчого судді щодо прийняття процесуальних рішень, можливості оскаржень процесуальних дій та рішень на стадії досудового розслідування тощо.

Підводячи підсумки роботи конференції, її учасники окреслили основні напрямки подальшої співпраці щодо проблематики, яка була висвітлена у ході доповідей.

Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Актуальні проблеми діяльності органів досудового розслідування»

 

 


2 430