Україна – НАТО: інформаційні виклики сучасності

Новини університету

В умовах інформаційних викликів сучасності, на перехресті яких наразі перебуває Україна, зважений вибір стратегії подальшого розвитку може вартувати майбутнього. Одним із таких викликів сьогодні є вступ України до НАТО або її позаблоковий статус, і інформування у цьому напрямку відіграє важливу роль. Саме цьому був присвячений науково-практичний семінар «Україна – НАТО: інформаційні виклики сучасності», який відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Модераторами заходу виступили завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Ірина Грицай та доцент кафедри філософії та політології кандидат історичних наук Кирило Недря.

Україна – НАТО: інформаційні виклики сучасності

Мета семінару – проведення інформаційно-роз`яснювальної роботи, спрямованої на підвищення рівня обізнаності студентів і курсантів із питань євроатлантичної інтеграції України.

Відкриваючи захід, Кирило Недря наголосив на надзвичайній актуальності та своєчасності розгляду та обговорення поставлених питань. Особливо така актуальність пов’язана з поглибленням політичного діалогу та необхідністю шукати точки дотику національних інтересів України з ідеалами гарантування як регіональної, так і глобальної безпеки.

У роботі семінару взяли участь студенти та курсанти всіх факультетів університету.

Україна – НАТО: інформаційні виклики сучасності

Цікавою та дискусійною видалася доповідь студента 1-го курсу Іллі Жушмана на тему «Розширення НАТО: перспективи та нові виклики для України».

Україна – НАТО: інформаційні виклики сучасності

У ході роботи семінару обговорювали питання щодо технологічних, політичних, організаційних заходів, необхідних, аби шлях України до НАТО був динамічним і успішним. Так, студенти та курсанти отримали відповіді на важливі питання стосовно умов вступу в Альянс, його ролі в зміцненні міжнародної стабільності та безпеки.

На завершення присутні переглянули відео стенд-апи, підготовлені студентами та курсантами, у яких вони висловили свої роздуми про НАТО у контексті заявленої теми семінару.

 

 


1 023