Тренери Литовської школи поліції переймають досвід українських колег

Новини університету

Згідно програми Агентства Європейського Союзу «CEPOL Exchange» відбувся обмін тренерами між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та Литовською школою поліції.

Нагадаємо, у травні цього року делегація ДДУВС у складі старшого викладача кафедри тактико-спеціальної підготовки Василя Поливанюка та доцента кафедри теорії та історії держави і права Сергія Перепьолкіна взяли участь у міжнародному тренінгу «Тактика дій двох офіцерів поліції в ситуаціях, пов’язаних із небезпечною особою», що проходив у Литві. З візитом у відповідь до навчального закладу прибули представники литовської школи – інструктори з тактичної підготовки Аугустас Пілвеліс та Лінас Швамбаріс.

Тренери Литовської школи поліції переймають досвід українських колег

Литовські офіцери відвідали Головне управління Національної поліції та Управління патрульної поліції у Дніпропетровській області, де ознайомитися з їхньою структурою та функціями, з процесом відбору персоналу та можливостями професійного росту.

Знайомство з особливостями відбору кадрів та підготовки здобувачів вищої освіти у системі МВС відбулося безпосередньо на території Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Гостям показали матеріально-технічну базу, тренінгові центри, єдину в Україні навчальну залу судових засідань. Також литовські тренери побували на комплексно-оперативних заняттях «Лінія 102», де змогли спостерігати, як відпрацьовується практична складова майбутніми поліцейськими в українському виші.

Тренери Литовської школи поліції переймають досвід українських колег

У ході візиту іноземні партнери взяли участь у семінарі-тренінгу «Тактика роботи поліцейських у невеликих підрозділах при внутрішньому огляді будівлі» та «Тактика зупинення поліцейським транспортного засобу для перевірки». Семінар передбачав відпрацювання наступних питань: pатримання особи, яка вела активну стрільбу з вікон будівлі з автоматичної зброї; невідомий ризик зупинення поліцейським транспортного засобу для перевірки (зупинення транспортного засобу при низькому рівні загрози); зупинення поліцейським транспортного засобу для перевірки з високим рівнем ризику; надання домедичної допомоги особі з вогнепальним пораненням, що вчинила злочин та намагалась втекти на автомобілі.

Техніки затримання з застосуванням вогнепальної зброї демонстрували викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки Валерій Біліченко, Євген Гіденко, Василь Поливанюк та Дмитро Чуріков.

Тренери Литовської школи поліції переймають досвід українських колег

Після занять відбулася зустріч із ректором ДДУВС полковником поліції Андрієм Фоменком, під час якої партнери з Литви поділилися враженнями про університет, обговорили перспективи співпраці. «Сьогодні ми побували на заняттях із тактичної медицини, це те чого немає у нас, це те, що ми вважаємо доцільним впровадити у навчальний процес нашого закладу. Минув час, коли полісмени викликали по рації медичну допомогу, поки жертва чи навіть підозрюваний стікали кров’ю. Суспільство очікує, що офіцери будуть надавати допомогу і докладати максимум зусиль, аби врятувати життя. Тому, переконаний, такі заняття – своєрідний прогрес у контексті інноваційних підходів до підготовки сучасного поліцейського», – зазначив під час зустрічі Аугустас Пілвеліс.

Тренери Литовської школи поліції переймають досвід українських колег

Також сторони обговорили перспективи розробки програми обміну курсантами між українським та литовським навчальними закладами поліції. «Ми дуже уважно ставимось до питання вивчення мов у нашому навчальному закладі та прикладаємо максимум зусиль для розвитку цього напрямку. Постійно зростаюча кількість міжнародних заходів, закордонних навчань та стажувань науково-педагогічного складу свідчать про те, що нами активно проводиться робота, що сприяє впровадженню міжнародного досвіду в навчальний процес», – зазначив ректор ДДУВС Андрій Фоменко.

Тренери Литовської школи поліції переймають досвід українських колег

По завершенні зустрічі литовські тренери отримали відповідні сертифікати.

Тренери Литовської школи поліції переймають досвід українських колег

 

 


1 522