Науковці та практики об’єднують зусилля у боротьбі з наркозлочинністю в Україні та світі

Новини університету

Упродовж двох днів у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ проходила Міжнародна науково-практична конференція «Протидія наркозлочинності в Україні та у світі: проблеми та шляхи їх вирішення».

Захід організований спільно з Регіональним офісом в Східній Європі Управління Організації Об’єднаних Націй з наркотиків та злочинності та Українською національною групою Міжнародної асоціації кримінального права.

Науковці та практики об’єднують зусилля у боротьбі з наркозлочинністю в Україні та світі

«Стан незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів прямо залежить від стану протидії цим злочинам правоохоронними органами. Тому цілком обґрунтовано постає питання про підвищення ефективності протидії з застосуванням усієї сукупності засобів правового впливу. Успішне вирішення зазначених проблем можливе лише у разі поєднання зусиль працівників практичних підрозділів правоохоронних органів та науковців», – зазначив ректор ДДУВС Андрій Фоменко, відкриваючи пленарне засідання.

Міжнародна науково-практична конференція «Протидія наркозлочинності в Україні та у світі: проблеми та шляхи їх вирішення»

У конференції взяли участь представники Національної академії правових наук України, Національного інституту стратегічних досліджень, практичні працівники Національної поліції, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти МОН та МВС України, органів місцевого самоврядування, представники недержавних громадських об’єднань та іноземних держав: Бельгії, Канади, Норвегії, Польщі, Грузії, Болгарії, Румунії та Литви.

Науковці та практики об’єднують зусилля у боротьбі з наркозлочинністю в Україні та світі

Конференція була організована з метою об’єднання зусиль працівників правоохоронних органів України та іноземних держав, європейських та світових експертів, зацікавлених у розв’язанні проблем протидії наркозлочинності, дослідження досвіду у цій сфері.

«Протидія наркозлочинності в Україні та у світі: проблеми та шляхи їх вирішення»

Під час конференції розглядалися теоретико-правові та концептуальні підходи протидії наркозлочинності у світі, міжнародний досвід діяльності правоохоронних органів зарубіжних країн щодо протидії наркозлочинності, стратегія протидії наркозлочинності в Україні, діяльність правоохоронних органів України у сфері протидії наркозлочинності та міжнародне співробітництво за цим напрямом, контроль у сфері легального обігу наркотичних засобів в Україні та світі.

Проблемні питання, що пролунали в доповідях та під час дискусій, започаткували нові напрямки наукових досліджень. Ухвалена низка рекомендацій щодо профілактичної діяльності та методичного забезпечення протидії незаконному обігу наркотиків тощо.

Протидія наркозлочинності в Україні та у світі: проблеми та шляхи їх вирішення

 

 


3 192