У юриспруденції, як і в танці можна сказати все, і навіть те, про що інші бояться сказати вголос

Новини університету

Олександра Мудренко, 19 років, студентка юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Танцює з дитинства, свого життя без хореографії просто не уявляє. Говорить, що професія і хобі для неї – взаємодоповнюючі речі, які йдуть разом із нею по життю в одну ногу. Сьогодні ніжна та тендітна, втім завжди впевнена у своїх силах Саша вперше дає інтерв’ю, привідкриваючи донедавна нікому невідомі сторінки зі свого нереально захоплюючого творчого життя.


Олександра Мудренко, 19 років, студентка юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

З чого почалося твоє захоплення хореографією?

У дитинстві завжди була дуже активною і рухливою дівчинкою, тому батьки, навіть не сумніваючись вирішили направити мою енергію у русло танців. Так, тато привів мене до дитячого ансамблю «Дніпряночка». Не можу сказати, що в мене талант від Бога, спочатку хореографія давалася дуже важко, і тільки завдяки підтримці рідних, професіоналізму викладачів, моїй наполегливості та бажанню, я стала однією з кращих танцюристок у колективі. Далі було багато концертів, фестивалів, сольні партії… Мною пишалися батьки, і це додавало сил підкорювати нові горизонти.

Олександра Мудренко, 19 років, студентка юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

Знаєте, є такий вислів: хто хоча б один раз відчув насолоду від творчості, той свого життя без неї вже просто не уявляє. Це про Вас?

О, так (Саша посміхається). Я дорослішала, змінювалися ансамблі, хореографи, я відкривала для себе нові танцювальні стилі, і тут же у них закохувалася. Домінантну роль у моєму становленні, як контемп-виконавця відіграла хореограф Оксана Кобець. Контемп розвиває гнучкість, розтяжку, акробатичні здібності, а ще почуття свободи рухів. Пізніше я захопилася народним та класичними танцями. Домінантну роль у розвитку моїх професіональних здібностей відіграли викладачі Олена Доброскок, Тетяна та Дмитро Васильєви. Я побувала на багатьох фестивалях, займала там призові місця, а на міжнародному конкурсі у Болгарії завоювала гран-прі, цим найбільше пишаюся.

У юриспруденції, як і в танці можна сказати все, і навіть те, про інші бояться сказати вголос

 

У якому стилі Ви, як особистість, почуваєте себе найбільш впевнено та розкриваєтеся якнайкраще?

Зараз танцюю практично все. Кожен стиль прекрасний по-своєму. Я – дуже емоційна людина, я самореалізовуюся у танці, відчуваю свободу та радість життя. І взагалі, вважаю, щоб бути кращим у якійсь сфері – треба бути універсальним у всьому.

 

Жоден концерт у ДДУВС без Вас не проходить? Вдається, навчаючись тут, розвивати своє хобі?

Тут себе може знайти кожен, проявити свої таланти, реалізувати їх. Я продовжую не тільки розвиватися, як хореограф, я «кайфую» на університетській сцені, де постійно вирує життя. Вдячні глядачі, оплески, софіти, прекрасні режисери-постановники, підхід, креатив – все круто, без перебільшень!

Олександра Мудренко, 19 років, студентка юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

Чим життя танцівника відрізняється від життя не танцівника?

Мені здається, людина, яка танцює, більш комунікабельна та відкрита, я би навіть сказала в якійсь мірі сміливіша. Завдяки моєму хобі я навчилася аналізувати різні життєві ситуації з різних боків, і це дуже допомагає мені у навчанні. Там, де люди не бачать виходу, багато думають, зважують, аналізують – я вирішую питання легко.

Олександра Мудренко, 19 років, студентка юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

Чому вирішили стати юристом, а не продовжили танцювальну кар’єру? Юриспруденція та хореографія, якщо провести паралелі, можна знайти щось спільне?

Для мене танці – це хобі, а юриспруденція – давно омріяна професія. Насправді, в них є схожість, в обох сферах я можу вільно висловлювати свої думки, розуміння світу, відношення до життя. Неупереджено, сміливо та впевнено! У цьому – моє я, у цьому – радість життя!

 

 


1 414