Діана Мамченко: «Робити світ кращим та безпечнішим – це мистецтво!»

Новини університету

Діана Мамченко – курсантка 4 курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування ДДУВС. Переконана, що обрала цікаву та захоплюючу професію, яка не тільки дисциплінує, але й дозволяє проявити свої творчі здібності і таланти. Коли ж знаходиться вільна хвилинка, Діана малює натюрморти, адже не уявляє свого життя без мистецтва. Сьогодні поговоримо про перші творчі спроби юної художниці та дізнаємося про її заповітні мрії та сподівання.

Діана Мамченко – курсантка факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування ДДУВС.

 

Звідки бере свій початок Ваша любов до малювання? Можливо, хтось спонукав займатися такою творчою справою, розгледів, так би мовити, талант?

Спочатку моїм творчим життям була музика: я вчилася грати на фортепіано. Художнє мистецтво відкрила для себе завдяки моїй мамі. Так усе й розпочалося. Першу картину – «Місто в дощу» – намалювала аквареллю у 13 років. Зацікавилася пейзажами та натюрмортами і захопилася малюванням ще більше. Спочатку навіть планувала вчитися у школі дизайну, але потім вирішила, що бачу себе саме на факультеті слідства в ДДУВС.

 

У якому жанрі малюєте? В яких творчих направленнях хотілося б випробувати себе?

Більш за все полюбляю створювати натюрморти, пейзажі, анімалістику. В моєму доробку небагато картин, адже з початком навчання у ДДУВС дещо змінилися пріоритети, з`явилися нові плани на життя. Саме тому тепер вже не маю достатньо часу для того аби братися за своє улюблене заняття.

Діана Мамченко: «Робити світ кращим та безпечнішим – це мистецтво!»

 

Коли працюєте над новою картиною, які образи спадають на думку? Як взагалі з`являються ідеї створення тих чи інших ілюстрацій, малюнків?

Все починалося з того, що я просто звертала увагу на цікаві предмети перед собою і починала зображувати їх у своїх роботах.

 

Закінчить твердження: «Малюнок – це…»

Це можливість вільно та відкрито висловити свої думки, почуття, звільнитися від усіляких конфліктів, бути самим собою, поділитися з людьми надіями та сподіваннями.

 

Що для Вас є найціннішим: процес створення картини чи кінцевий результат?

Багато що в такій справі залежить від настрою. Іноді стикаюся з тим, що навіть не знаю, з чого почати створення нової картини, ілюстрації чи дизайну. Бувають випадки, коли у процесі роботи одним мазком кардинально змінюю емоційний стан свого витвору. І це так захоплююче! Та найбільше мене приводить у захват саме кінцевий результат, коли споглядаю щойно завершений натюрморт.

Діана Мамченко: «Робити світ кращим та безпечнішим – це мистецтво!»

 

Чи є у Вас улюблена картина, художник? Чим вони приваблюють, на Вашу думку?

Звісно є, це відомий багатьом художній витвір «Ранок у сосновому лісі» І. Шишкіна та К. Савицького. Взагалі обожнюю пейзажі, а це одна з найкращих картин у такому жанрі. Серед митців, які для мене являються взірцем, можу згадати і лівійського художника Кала Гаджума. Створена ним серія картин «Міська метушня» вдало передає миттєвості життя в гучному місті разом із його загадковістю, енергією та романтикою.

 

Розкажіть про свою мрію.

Напевно, мої мрії дуже схожі на сподівання багатьох дівчат. Хотілось би в майбутньому мати велику й дружню родину. Але при цьому для мене важливо також реалізуватися на професійному поприщі. Якщо буду займатися улюбленою справою, безперечно, зможу назвати себе щасливою.

Діана Мамченко – курсантка факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування ДДУВС.

 

Чи є у вас життєвий девіз?

По життю керуюся наступним правилом: «Ніколи ні про що не жалкуй, не озирайся в минуле, не намагайся зазирнути у майбутнє, живи лише справжнім!».

 

Щодо творчого майбутнього: плануєте пов`язати своє життя зі створенням натюрмортів?

Зараз я здобуваю професію і збираюся працювати саме в правоохоронних органах. Але в подальшому хотілось би приділяти більше уваги улюбленому захопленню. Мрію спробувати свої сили на курсах дизайну, адже мені так подобається творити щось нове!

 

 


1 464