Вивчаємо історію світової культури за чашечкою ароматного запашного чаю

Новини університету

На одній із кураторських годин курсанти першого курсу факультету економіко-правової безпеки влаштували справжню чайну церемонію. Юнаки та дівчата дізналися багато цікавого з історії чаювання, взяли участь у майстер-класі з заварювання корисного чаю, після чого усім колективом насолоджувалися дегустацією.

Чай – один із найдавніших напоїв, вживання якого нерозривно пов’язане з національною культурою, господарством та історичними традиціями багатьох народів. Елегантно пити чай навчили китайці. Саме у Китаї зародилася традиція проведення чайних церемоній. Напій обов’язково повинен бути щойно приготованим. Про це розповіла курсантам старший викладач кафедри українознавства та іноземних мов Юлія Закладна, яка навчалася у Китаї в магістратурі та аспірантурі понад 7 років.

На одній із кураторських годин курсанти першого курсу факультету економіко-правової безпеки влаштували справжню чайну церемонію.

Куратор-наставник навчальної групи ФЕБ-741 доцент кафедри українознавства та іноземних мов Тетяна Пакулова разом із 28 курсантами навчилися саморуч заварювати чай за аутентичними традиціями.

На одній із кураторських годин курсанти першого курсу факультету економіко-правової безпеки влаштували справжню чайну церемонію.

У теплій затишній обстановці курсанти ознайомилися із історією виникнення цього напою, цікавими фактами про чай та нюансами чайного етикету. Учасники церемонії насолодилися довершеними смаками чаїв та отримали приємні емоції та заряд гарного настрою на цілий день.

«Провівши такий майстер-клас, я сама зарядилася гарними емоціями, адже діти уважно слухали, ставили запитання, а головне з цікавістю пробували заварювати чай самостійно», – ділиться враженнями лекторка Юлія Закладна.

 

 


1 350