Вітаємо Національну академію правових наук із 25 річницею заснування!

Новини університету

Вітаємо вчених-правознавців Національної академії правових наук України з 25 річницею заснування! Бажаємо творчого натхнення, сил і наснаги для здійснення всіх задумів і планів на благо української правничої науки!

Вітаємо Національну академію правових наук із 25 річницею заснування!

У 1993 році відбулась видатна подія у розвитку вітчизняної юридичної науки: Указом Президента України була заснована Національна академія правових наук України як вища галузева наукова установа та самоврядна організація. За 25 років свого існування Національна академія правових наук України здійснила значний внесок у розвиток національної правової системи, правової доктрини, національного законодавства.

29 вересня з нагоди 25-річчя від дня заснування відбулись урочисті збори Національної академії правових наук України. Участь у зборах Академії взяв Президент України Петро Порошенко.

Вітаємо Національну академію правових наук із 25 річницею заснування!

Також в урочистостях взяли участь Глава Адміністрації Президента Ігор Райнін, заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керівник Головного юридичного управління Михайло Теплюк, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, депутат Харківської обласної ради Микола Титов, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, голова Північно-Східного центру Національної академії наук України та Міністерства освіти і науки України Володимир Семиноженко, народний депутат України, заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань гендерної рівності Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Ірина Луценко, представники державних органів, галузевих академій наук, члени та співробітники НАПрНУ та інші.

З промовою виступив Президент України Петро Порошенко, який наголосив на високій місії правників в житті держави та суспільства та ролі юридичної науки. Відзначив важливість міжнародної правничої співпраці у сфері вирішення безпекових питань та проблем внутрішньо переміщених осіб з Радою Європи, Організацією Об’єднаних Націй, ОБСЄ.

Глава держави в цьому контексті зробив акцент на діяльності Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності. Для колективу Навчально-наукової лабораторії, яка функціонує на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, така відзнака є найвищим показником якості роботи і мотивацією до подальших звершень.

Вітаємо Національну академію правових наук із 25 річницею заснування!

Зі словами вдячності за увагу до Академії та її науковців виступив Президент Національної академії правових наук України, академік НАПрН України, доктор юридичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України Олександр Петришин.

Вітаємо Національну академію правових наук із 25 річницею заснування!

Президент України вручив почесні державні нагороди представникам Національної академії правових наук за високий професіоналізм.

Почесного президента Національної академії правових наук України, академіка НАН України та НАПрН України, доктора юридичних наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України Василя Тація було відзначено Орденом князя Ярослава Мудрого І ступеня.

Вітаємо Національну академію правових наук із 25 річницею заснування!

На урочистості було запрошено проректора ДДУВС, доктора юридичних наук, професора, Заслуженого юриста України Ларису Наливайко, яка очолює Навчально-наукову лабораторію дослідження проблем правового статусу ВПО та забезпечення гендерної рівності, створену рішенням Президії НАПрНУ. Їй особисто вручили подяку від президії Національної академії наук України за високопрофесійну плідну працю та вагомий особистий внесок у розвиток правової науки та освіти в Україні.

Вітаємо Національну академію правових наук із 25 річницею заснування!

Вітаємо Національну академію правових наук із 25 річницею заснування!

За півтора року діяльності Лабораторії організовано та проведено 48 науково-практичних заходів та 30 правопросвітницьких і виховних заходів, презентацій, виставок тощо.

Лабораторія створила та налагодила відносини з міжнародними та національними партнерами, серед яких: Офіс Ради Європи в України, Фонд народонаселення ООН, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Організація з безпеки і співробітництва в Європі, Міжфракційне об’єднання ВРУ «Рівні можливості», Міністерство соціальної політики України, Постійний представник Президента України в АРК, Представник Президента України у Верховній Раді України, Дніпропетровська ОДА, Дніпропетровська обласна рада, Головне територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Міжнародна організація «Ла-Страда Україна», Всеукраїнська громадська організація «Асоціація українських правників» та інші організаціями.

В якості експертів співробітники взяли участь у понад 60 наукових заходах, тренінгах та робочих зустрічах, які проводились партнерами, в тому числі за кордоном. Співробітники Лабораторії підготували та опублікували за напрямком наукових досліджень 2 монографії, 1 колективну зарубіжну монографію, 3 навчальних посібника, 46 наукових фахових статей, 4 методичні рекомендації; 2 грантових запита. Опубліковано 65 тез доповідей на наукових конференціях, підготовлено 7 студентських конкурсних наукових робіт.

Пишаємось досягненнями Лабораторії та бажаємо нових наукових звершень у подальшій роботі.

 

 


981