Про безоплатну правову допомогу на всеукраїнському рівні

Новини університету

Сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшла Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Безоплатна правова допомога в Україні: шляхи подальшого розвитку та модернізації». У ній взяли участь судді, правозахисники, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадські організації, а також студенти та курсанти.

Про безоплатну правову допомогу на всеукраїнському рівні

Відкрила студентську конференцію та звернулася до учасників із привітальними словами проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Лариса Наливайко. Вона зазначила, що захід був ініційований юридичною клінікою «Істина», яка активно працює на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Про безоплатну правову допомогу на всеукраїнському рівні

«Щодо результатів нашої роботи: протягом заходу ми плануємо вносити пропозиції, щоби сформувати практичні рекомендації. Вони неодмінно будуть оприлюднені. Хочу побажати вам плідної роботи, адже питання безоплатної правової допомоги в Україні є дійсно актуальним», – акцентувала увагу Лариса Романівна.

До курсантсько-студентської молоді і керівництва університету звернулася також перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Ольга Захарова. Вона привітала всіх присутніх напередодні Дня юриста. Крім цього, Ольга Валеріївна акцентувала увагу на тому, що Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ та Головне територіальне управління юстиції у Дніпропетровській області пов`язує багаторічна та плідна співпраця.

«За питанням надання безоплатної правової допомоги – майбутнє. Забезпечення кожного громадянина країни належною безоплатною правовою допомогою, як первинною, так і вторинною, на сьогоднішній день являється пріоритетним напрямом роботи Міністерства юстиції України. Переконана, що така система є революційною», – зазначила Ольга Захарова.

Приєдналася до привітань і директор Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Людмила Яцуба. Вона в свою чергу акцентувала увагу на тому, що громадяни цілодобово мають доступ більш ніж до 500 точок системи надання безоплатної правової допомоги.

Про безоплатну правову допомогу на всеукраїнському рівні

В урочистій атмосфері між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ і громадською організацією «Правозахисна група «СІЧ»» був підписаний меморандум про подальшу та більш поглиблену співпрацю.

Про безоплатну правову допомогу на всеукраїнському рівні

Про безоплатну правову допомогу на всеукраїнському рівні

У рамках конференції відбулася презентація діяльності юридичної клініки «Істина». Завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Ірина Грицай розповіла про ключові напрями діяльності та основні результати центру правової допомоги.

У науково-практичній конференції взяли участь представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Національної академії внутрішніх справ, Академії адвокатури України, Львівського державного університету внутрішніх справ, Донецького юридичного інституту МВС, Харківського національного університету ім. В. Каразіна, Східноукраїнського національного університету імені В. Даля, Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича, Львівського національного університету ім. І. Франка, Національного університету державної фіскальної служби України, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, Донецького державного університету управління, Дніпровського національного університету ім. О. Гончара, Університету митної справи та фінансів, Університету ім. Альфеда Нобеля та Криворізького факультету Національного університету «Одеська юридична академія».

Про безоплатну правову допомогу на всеукраїнському рівні

Захід проходив у незвичайному форматі: виступи студентів та курсантів, які представляли до захисту свої наукові роботи, чергувалися з майстер-класами від спікерів-практиків. На конференції висвітлювалися питання проблемних аспектів реалізації системи безоплатної правової допомоги, особливості її функціонування та вдосконалення, порядок подання та розгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також відповідальність за порушення законодавства про безоплатну правову допомогу.

Про безоплатну правову допомогу на всеукраїнському рівні

Після захисту наукових робіт для учасників конференції влаштували екскурсію Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ.

Про безоплатну правову допомогу на всеукраїнському рівні

 

 


1 507