Віддати частинку себе та подарувати шанс на життя

Новини університету

В обласній лікарні ім. Мечникова з 9 ранку тиснява. Люди займають чергу, щоби здати кров для поранених в зоні АТО бійців. До акції «Подаруй життя герою» добровільно долучилися 153 курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Понад 3 роки ідуть бойові дії на сході України. Весь цей час «мечниковці» рятують життя бійців із важкими вогнепальними та мінно-вибуховими пораненнями. Лікарі кажуть: потрібні усі групи та резуси, запаси закінчуються дуже швидко. Іноді для порятунку поранених треба близько десяти літрів крові на день.

Люди займають чергу, щоби здати кров для поранених в зоні АТО бійців.

Курсанти та студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ регулярно беруть участь у подібних акціях: вважають своїм боргом допомагати постраждалим воїнам АТО.

Люди займають чергу, щоби здати кров для поранених в зоні АТО бійців.

Серед представників навчального закладу було багато донорів, які не перший раз здавали кров у рамках благодійної акції, і тому досить сміливо йшли до процедурної.

Віддати частинку себе та подарувати шанс на життя

«Я не міг залишитися осторонь, адже розумію, що всього 5 хвилин мого часу, саме стільки триває процедура здачі крові, можуть – подарувати комусь роки життя. Ми не маємо права зволікати, бо хто як не ми. Я взагалі закликаю, аби кожен приходив сюди та здавав свою кров», – зазначив курсант 3-го курсу факультету превентивної діяльності Володимир Мартиненко, який уже вдруге бере участь в акції.

Віддати частинку себе та подарувати шанс на життя

Цього разу курсанти здали близько 70-ти літрів крові для поранених бійців. Майбутні правоохоронці сподіваються, що своїм вчинком зможуть врятувати не одне людське життя та здоров’я.

До акції «Подаруй життя герою» добровільно долучилися 153 курсанти

 

 


1 304