Слово Тараса єднає душі та серця

Новини університету

На кафедрі українознавства та іноземних мов факультету економіко-правової безпеки ДДУВС відбулось урочисте відкриття ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка учнівської та студентської молоді.

Конкурс має на меті сприяння піднесення престижу української мови та літератури у молодого покоління, підвищенню рівня загальної мовної культури, вихованню в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.

На заході, який відбувався в навчальному кабінеті «Світлиця», були присутні викладачі та представники адміністрації ДДУВС, а також учасники конкурсу – здобувачі вищої освіти всіх факультетів університету.

З вітальним словом виступила кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри українознавства та іноземних мов Алла Колесник, яка розповіла про Тараса Шевченка як про творчу особистість світового рівня. Старший викладач кафедри українознавства та іноземних мов Алла Подворчан ознайомила курсантів із основними положеннями конкурсу, повідомила учасникам інформацію про організаційні етапи його проведення. Фахівець відділення методичного забезпечення навчального процесу навчально-методичного відділу Світлана Мазур підкреслила невмирущість творів Великого Кобзаря, їх афористичність, а також зачитала курсантам свої улюблені уривки з його поезії.

Слово Тараса єднає душі та серця

Кафедра українознавства та іноземних мов бажає курсантам плідної праці, творчої наснаги та впевненої перемоги у конкурсі.

 

 


909