Сергій Балабан виборов четвертий титул чемпіона світу

Новини університету

У мексиканському Канкуні завершився десятий ювілейний Чемпіонат світу з дзюдо серед ветеранів. Змагання проходили впродовж чотирьох днів у рамках великого Фестивалю дзюдо. На татамі серед майстрів, спортсменів від 30 років і старше, вийшли 826 учасників із 49 країн світу. Беззаперечним володарем золота став декан факультету кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Сергій Балабан.

Українська збірна складалася з 15 спортсменів, 7 із них повертаються додому з нагородами, причому 6 – представники збірної Дніпропетровської області. Наші дзюдоїсти виграли 2 золота, 3 срібла та 2 бронзи. Уже традиційно поповнив свою скарбничку золотою нагородою наш рекордсмен Сергій Балабан.

Сергій Балабан виборов четвертий титул чемпіона світу

Варто відмітити, що ця перемога, далася спортсмену нелегко. Важкий переліт, нові кліматичні умови, різниця у часі в 8 годин, адаптаційна перебудова організму, – усе це зробило певний відбиток на загальному самопочутті спортсмена.

У категорії М2-90 кг, дзюдоїст ДДУВС боровся в останній день змагань, провів чотири поєдинки та в усіх здобув перемоги. У фіналі проти двократного чемпіона світу швейцарця Міча Еггера золото Балабану принесла оцінка «ваза-арі».

Сергій Балабан на мексиканських татамі виграв свій четвертий титул чемпіона світу серед ветеранів.

Сергій Балабан виборов четвертий титул чемпіона світу

Дома за спортсмена тримали кулаки кохана дружина, донька та син. «Через велику різницю у часі за поєдинками слідкували і вночі, не спалося ні мені, ні дітям. Сергій не любить, коли я йому телефоную або пишу перед виходом на татамі, говорить, що він розслабляється, починає за нами сумувати, а настрій же має бути бойовим. Тому ми зайвий раз намагаємося його не відволікати. Вже у четвер будемо вітати, обіймати та цілувати», – говорить дружина Оксана Ботурчак. До речі, вольовий характер батька, за словами Оксани, унаслідувала донька Софійка. У свої 8 років, вона має вже має певні досягнення у дзюдо. Дівчинка на татамі до останньої секунди не здається і навіть коли отримує поразку не засмучується, бо переконана, що наступні змагання будуть обов’язково переможними.

Сергій Балабан виборов четвертий титул чемпіона світу

До кінця року в світовому ветеранському календарі відбудеться ще чотири великих турніру – три у Франції та один у Німеччині. Бажаємо Сергію Миколайовичу Балабану ще більше переможних медалей, уболіваємо за нього та пишаємося його кожною перемогою!

Сергій Балабан виборов четвертий титул чемпіона світу

 

 


1 258