Нові можливості для навчання і підготовки поліцейських

Новини університету

Сьогодні у Братиславі пройшов міжнародний Словацько-Український семінар, у рамках якого поліцейські та представники прокуратури з багатьох країн світу ділилися практичним досвідом. У ньому взяли участь ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко та завідувач кафедри оперативно-розшукової діяльності та спеціальної техніки ДДУВС Олег Кириченко.

Нові можливості для навчання і підготовки поліцейських

Міжнародний семінар з виявлення, розслідування і кримінального переслідування злочинів, пов’язаних з хімічними, біологічними, радіоактивними та ядерними матеріалами, проходив під егідою Міністерства Енергетики США.

У ході заходу учасники мали змогу ознайомитися з діяльністю Департаменту виявлення небезпечних речовин і екологічних злочинів Бюро кримінальної поліції Президії поліції (CBRN), що є одним із підрозділів Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки та Президії поліцейських сил. Особлива увага була зосереджена на обговоренні системи функціонування державних органів у сфері виявлення небезпечних речовин та протидії цьому виду злочинної діяльності. Зокрема були представлені результати взаємодії підрозділу CBRN зі спеціалізованою організацією Міністерства енергетики США – Тихоокеанською північно-західною національною лабораторією.

Нові можливості для навчання і підготовки поліцейських

Нові можливості для навчання і підготовки поліцейських

Крім цього, у рамках семінару було визначено перспективи подальшого співробітництва відділу CBRN з Генеральною прокуратурою України та безпосередньо Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ у сфері освіти і практичної підготовки українських правозахисників щодо виявлення небезпечних речовин, а також кримінального переслідування цього виду злочинної діяльності.

 

 


1 166