Сьогодні школярі, завтра – поліцейські!

Новини університету

У Запорізькому центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відбувся освітньо-професійний захід «Один день в Академії поліції». 15 вихованців школи-інтернату «Світанок» відчули себе слухачами закладу та прожили день, насичений заняттями та різноманітними подіями.

Сьогодні школярі, завтра – поліцейські!

Їхня мрія вже починає здійснюватись, адже учні школи-інтернату «Світанок» давно мріють про службу в правоохоронних органах.

До кожної навчальної групи приєдналися нові «слухачі» курсу. Їхній ранок розпочався о 08.00 з ранкового шикування. Школярі нарівні зі старшими товаришами заспівали Гімн України, заслухали доповідь про стан навчальної та службової дисципліни, а також пройшли стройовим маршем.

Сьогодні школярі, завтра – поліцейські!

Сьогодні школярі, завтра – поліцейські!

Невдовзі стартував навчальний процес, у рамках якого учні школи ознайомлювалися із основами вогневої і тактичної підготовки. Огляд спеціальних засобів, які знаходяться на озброєнні Національної поліції України, правила поводження із вибухонебезпечними предметами, – все це школярі старанно засвоювали. Гості закладу, крім цього, спробували збирати та розбирати учбову зброю, як-от пістолет Макарова та Форт-12.

У ході заняття із тактичної підготовки дітлахів навчали одягати кайданки, робити поверхневу перевірку правопорушника, а також демонстрували прийоми затримання зловмисника. Дізналися учні й про те, яким чином захищатися від нападу.

Цифрова економіка – майбутнє вже зараз

По закінченню навчальних занять школярів пригостили обідом. Опісля вони разом із слухачами Академії поліції трохи відпочили та переглянули пізнавальний мультфільм «Я і поліція».

Родзинка дня – військово-спортивна естафета, у ході якої учні школи-інтернату практикувалися у вдяганні військового обмундирування на швидкість та стріляли з пневматичної зброї.

Цифрова економіка – майбутнє вже зараз

 

 


933