Реабілітація учасників АТО: реалії та перспективи

Новини університету

Нарада на тему «Стан організації психологічного супроводу, психологічної, медико-психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та Операції Об`єднаних Сил в органах системи МВС» сьогодні проходила на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Участь у ній взяли представники Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій тощо.

Реабілітація учасників АТО: реалії та перспективи

Зі словами привітання до учасників заходу звернувся радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко. Він зазначив, що учасники АТО, які повернулися до мирного життя, мають відчувати підтримку держави.

«Значна частина цієї підтримки – психологічний супровід та реабілітація тих, хто є учасником антитерористичної операції. Вони мають відчувати себе максимально захищеними серед українського суспільства та адаптуватися до мирного життя. Ми розпочали співпрацю із Асоціацією районних та обласних рад і зустрічаємось із керівниками. Працюємо над тим, щоби комплекс заходів для реабілітації ветеранів АТО був максимально ефективним. Переконаний, що за результатами сьогоднішніх обговорень та напрацювань ми вибудуємо конкретний механізм дій. Це системна робота», – наголосив Володимир Олександрович.

Реабілітація учасників АТО: реалії та перспективи

Реабілітація учасників АТО: реалії та перспективи

Начальник управління у справах учасників АТО Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС Олексій Ботнаренко зазначив, що мета наради – прийняття конкретних рішень, відзначення тих центральних органів виконавчої влади, які зробили крок вперед, а також акцентування уваги на моментах, що потребують значного вдосконалення.

«Ми повинні допомогти хлопцям, які захищають нашу територію хоча б для того, аби не довелося зіткнутися із негативними чинниками, що можуть виникнути. Наголошую на тому, що сьогодні проводимо нараду, а не семінар. У результаті обговорення буде прийнято конкретні рішення. Ми вже маємо пакет пропозицій, і я чекаю, що ви підтримаєте нові ініціативи», – промовив Олексій Миколайович.

Учасників наради також привітав ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко. У ході виступу він наголосив на тому, що вирішення питання реабілітації воїнів АТО потребує максимального акумулювання зусиль психологів, медиків та правоохоронців.

Реабілітація учасників АТО: реалії та перспективи

У свою чергу, начальник відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС Ніна Лигун зазначила, що у рамках наради передбачається вирішення питань психологічної, медико-психологічної та медичної реабілітації.

«Сьогодні ми маємо підняти низку важливих питань, починаючи з етапу прийому, супроводження та підготовки до участі в ООС представника Національної поліції, Національної гвардії тощо, а також при поверненні до мирного життя. Крім цього, наше завдання – здійснити акцент на нормативно-правовій базі, яка допоможе активізувати роботу в цьому напрямі», – зауважила Ніна Вікторівна.

Реабілітація учасників АТО: реалії та перспективи

Серед питань, яким приділили увагу учасники наради, – стан організації психологічного супроводу та медико-психологічної реабілітації учасників АТО в органах системи МВС, особливості та перспективи роботи в цьому напрямі. Крім цього, обговорювалися дійсні та можливі у подальшому шляхи взаємодії з іншими організаціями, установами та визначалися напрями підготовки фахівців-психологів.

Реабілітація учасників АТО: реалії та перспективи

 

 


2 270