Кожен із нас має сказати “Ні!” насильству

Новини університету

У рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» представники кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ зустрілися з учнями загальноосвітніх шкіл Верхньодніпровського району Дніпропетровської області.

Старший викладач ДДУВС Микола Репан та викладач Сергій Ігнатов провели для старшокласників лекцію на правову тематику. У ході зустрічі були обговорені питання подолання домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, причини булінгу та відповідальність неповнолітніх за скоєння правопорушень.

Кожен із нас має сказати

Діти були активні, уважні, все обговорювали та висловлювали власні думки. Наприкінці школярі отримали інформаційні буклети.

Кожен із нас має сказати

«Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об’єднання зусиль і поліції, і вищих навчальних закладів, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен із нас має сказати “Ні!” насильству у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки та комфорту у нашому досить бурхливому світі, місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно. Саме цю інформацію ми хотіли донести школярам», – розповідає старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС Микола Репан.

 

 


860