Норми цивільного, трудового та господарського права: сучасність та перспективи

Новини університету

Всеукраїнська науково-практична конференція «Теоретичні та практичні проблеми застосування норм цивільного, трудового та господарського права в сучасних умовах» відбулась нещодавно у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. У ній взяли участь представники юридичної науки та освіти.

І свічка не згасала…

Серед учасників конференції – проректор ДДУВС Лариса Наливайко, завідувач кафедри цивільного права та процесу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Кристина Резворович, завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін Лілія Золотухіна, а також судді Конституційного Суду України, професори, спеціалісти державних установ та юридичних фірм.

І свічка не згасала…

З привітальним словом виступила проректор ДДУВС Лариса Наливайко. Вона зазначила, що від фахівців, які взяли участь у заході, очікується підняття актуальних питань щодо обраної тематики.

І свічка не згасала…

У рамках науково-практичної конференції виступив народний депутат України Сергій Власенко. Він акцентував увагу на питанні забезпечення прав і свобод людини за Конституцією України та Європейською Конвенцією. Як зазначив, Сергій Володимирович, Україна займає четверте місце серед країн за кількістю звернень щодо захисту прав. За словами депутата, упродовж останніх чотирьох років Верховна Рада України прийняла 893 закони, більшість із яких пов’язана з правами та свободами людини.

І свічка не згасала…

У ході форуму юристів було висвітлено актуальні питання трудового та земельного права, а також права інтелектуальної власності в сучасній Україні. Представники закладів вищої освіти, крім цього, обговорили перспективи подальшої співпраці у сфері підготовки спеціалістів, а також проведення в майбутньому спільних конференцій та круглих столів із різних галузей права.

І свічка не згасала…

За матеріалами конференції було надруковано відповідний збірник доповідей науковців, представників юридичних фірм та здобувачів вищої освіти.

І свічка не згасала…

 

 


1 052