«Використання сучасних інформаційних технологій у діяльності Національної поліції України»

Новини університету

За такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов Всеукраїнський науково-практичний семінар, організований зусиллями кафедри економічної та інформаційної безпеки. У заході взяло участь більше 30 учасників, представників 5 вищих навчальних закладів України, практичних працівників, науковців, ад’юнктів, магістрів, студентів та курсантів.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась проректор університету Лариса Наливайко. Вона наголосила на важливості впровадження та використання сучасних інформаційних технологій у діяльність Національної поліції України, без яких неможливо отримувати інформацію, необхідну для розкриття та розслідування кримінальних правопорушень.

Використання сучасних інформаційних технологій у діяльності Національної поліції України

У ході семінару робота велася за такими напрямами: використання інформаційних технологій в діяльності Національної поліції України; забезпечення інформаційної безпеки; проблеми фінансової та економічної безпеки; інформаційно-правові проблеми безпеки; правове регулювання забезпечення кібербезпеки в Україні; інформаційно-аналітична діяльність; підготовка фахівців для боротьби з кіберзлочинністю в Україні.

Використання сучасних інформаційних технологій у діяльності Національної поліції України

Особлива увага під час обговорень була приділена питанню використання сучасних інформаційно-телекомунікаційних технологій у науковій та педагогічній діяльності.

Більшість доповідей супроводжувалися мультимедійними презентаціями. Також для спілкування була використана система інтернет-зв’язку Скайп. Завдяки чому до обговорень і дискусій змогли долучитися науковці та практики з Одеси, Харкова, Львова, Запоріжжя та Кишинева. Зокрема, у роботі семінару взяв участь професор Молдавської економічної академії, доктор економічних наук Сергій Охрименко. Він розкрив тему кримінальних угрупувань у тіньовій цифровій економіці.

Цікавою та дискусійною виявилася доповідь начальника Управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУНП в Дніпропетровської області Сергія Свириденка – «Перспективи використання інформаційних підсистем у діяльності Національної поліції України».

Використання сучасних інформаційних технологій у діяльності Національної поліції України

Доповідь заступника начальника Придніпровського Управління кіберполіції ДКП НПУ Андрія Аверьянова була присвячена регіональним проблемам та досвіду протидії кіберзлочинам.

Як впроваджуються та діють новітні інформаційні технології в Національній академії внутрішніх справ розповів завідувач кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки, кандидат технічних наук, професор Олександр Корнейко.

Важливим науковим результатом семінару можна вважати залучення перспективної у науковому плані молоді до вирішення проблем інформаційної підтримки Національної поліції України.

Використання сучасних інформаційних технологій у діяльності Національної поліції України

 

 


1 182