Запрошуємо курсантів та студентів взяти участь у конкурсі науково-популярних есе «Україна-Литва: партнерство у правовому просторі»!

Анонси університету

Основною метою конкурсу є розвиток у молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни; формування у молоді демократичних, європейських цінностей, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищення значущості ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників.

Завдання конкурсу: розвиток у молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни; формування у молоді демократичних, європейських цінностей, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищення значущості ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед здобувачів вищої освіти.

Умови Конкурсу:

1. Учасники конкурсу: конкурс проводиться серед здобувачів вищої освіти.

2. Вимоги до написання роботи: есе має виражати індивідуальні погляди автора на запропоновану тему. У співвідношенні об’єму та функції есе має межувати, з одного боку, зі статтею та літературним нарисом, з іншої – з власними роздумами. Есеїстичному стилю притаманні образність, асоціативність мислення.

До участі в Конкурсі допускаються роботи у друкованому варіанті обсягом не більше двох сторінок у форматі Microsoft Word, шрифт – Times New Roman, 14 nm. Інтервал – одинарний. Поля сторінок: ліве – 3 см, праве – 1 см, нижнє, верхнє – 2 см.

У супровідному листі до есе зазначаються: відомості про автора (прізвище, ім’я, по батькові, клас, група, вік, контакти); повне найменування навчального закладу (населений пункт, район, область); відомості про керівника (у разі наявності).

3. Термін подання конкурсних робіт: роботи учасників Конкурсу разом із супровідним листом необхідно надати до 14.12.2018 у друкованому вигляді до відділу організації наукової роботи та надіслати на електронну адресу: vonr@dduvs.in.ua.

4. Визначення переможців: для визначення кращих робіт журі, яке формується та затверджується організаторами конкурсу, здійснює оцінку робіт і своїм рішенням визначає переможців Конкурсу.

5. Критерії оцінки робіт:

20 балів – Оригінальність викладених думок, креативність і неординарний погляд автора

20 балів – Ґрунтовні знання щодо європейської правової системи, зокрема литовського права

20 балів – Послідовність, логічність викладених думок

10 балів – Дотримання стилістичних і синтаксичних правил

70 балів – Максимальна кількість

При підведенні підсумків журі визначає переможців, що зайняли перше, другі та треті місця. Для оголошення переможців Конкурсу буде проведено урочистий захід, на якому буде представлені кращі науково-популярні есе.

ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ БУДЕ НАГОРОДЖЕНО ПОЧЕСНИМИ ГРАМОТАМИ ТА ЦІННИМИ ПОДАРУНКАМИ!

(«Україна-Литва: партнерство у правовому просторі».PDF)

 

 


1 066