Європейський рівень освіти – це реальність!

Новини університету

Сьогодні ДДУВС відвідав декан юридичного факультету Каунаського університету імені Вітаутаса Великого (Литва) Томас Беркманас. У рамках робочого візиту він поспілкувався з керівним та педагогічним складом вишу, а також докладно розповів студентам про перспективи, особливості та переваги навчання у Каунаському університеті.

Європейський рівень освіти – це реальність!

Зустріч із деканами та завідувачами кафедр Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ видалася доволі продуктивною.

Серед питань, яким приділили увагу – перспективи міжнародного співробітництва у сфері науки, освіти, спорту і культури, спільне проведення наукових досліджень, у яких можуть взяти участь як студенти, так і викладачі. Крім цього, увагу акцентували на можливостях стажування у Литві викладачів та навчання молоді.

Проректор ДДУВС Лариса Наливайко, а також декани та завідувачі кафедр університету акцентували увагу на досягненнях закладу вищої освіти в освітній, науковій, культурній та спортивній сферах.

«Ми проводимо наукові дослідження, співпрацюємо з міжнародними організаціями, надаємо безоплатну правову допомогу. На базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ активно розвивається Центр литовського права. Студенти зацікавлені, вони ознайомлюються з відповідною літературою. Напрями нашої роботи різноманітні, але є ще чимало можливостей для співробітництва закладу з Каунаським університетом», – зазначила Лариса Романівна.

У ході обговорення ініціювали створення нових навчальних програм для українських та литовських студентів, а також визначили напрями розвитку Центру литовського права. За результатами зустрічі було також сформовано ключові перспективи наукової та культурної співпраці: участь студентів у спільних самітах та конференціях, можливості активної співпраці у сфері студентського самоврядування, здобування додаткової спеціальності тощо.

Як зазначив Томас Беркманас, у Каунаському університеті на міжнародному рівні реалізуються наукові, культурно-просвітницькі проекти. Для викладачів є можливість публікувати наукові статті в журналі «Scopus». Саме тому у рамках бесіди було окреслено різноманітні напрями подальшого співробітництва.

«Я дуже радий, що зміг відвідати Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ. Отримав сьогодні багато інформації щодо можливостей співпраці наших вишів», – поділився враженнями Томас Беркманас.

У рамках свого візиту до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Томас Беркманас також поспілкувався зі студентами вишу. Він презентував Каунаський університет, розповів про особливості навчання у литовському закладі. Крім цього, докладніше зупинився на сфері юридичної освіти та можливостях, які пропонує університет дніпровським студентам.

Європейський рівень освіти – це реальність!

Європейський рівень освіти – це реальність!

 

 


904