Чемпіонат світу «Козацькі двобої-2018»: на рахунку спортсменів ДДУВС – 2 медалі

Новини університету

У Харкові завершився Чемпіонат світу з козацького двобою. У змаганнях взяли участь близько 1000 спортсменів, представників 12 країн. Два перших місця – на рахунку курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, які виступали у складі української збірної.

«Козацький двобій – це український національний вид змішаних бойових мистецтв, у яких представлені три розділи: «Забава» – поєдинок із дозованим контактом, оцінка ведеться після кожної вдалої атаки; «Борня» – поєдинок, у якому оцінюються удари тільки з легким контактом, а використання елементів підвищеної складності підвищують оцінку технічних дій; «Герць» – поєдинок, у якому оцінюються удари тільки в повний контакт, але дозволені удари руками та ногами, коли ж обидва партнери перебувають у партері, не приносять оцінки», – роз’яснив умови змагань завідувач кафедри спеціальної фізичної підготовки ДДУВС і тренер спортсменів Віктор Богуславський.

Чемпіонат світу «Козацькі двобої-2018»: на рахунку спортсменів ДДУВС – 2 медалі

За результатами напружених видовищних двобооїв збірна України посіла перше місце, другими стали азербайджанці, третіми – спортсмени з Іспанії.

Чемпіонат світу «Козацькі двобої-2018»: на рахунку спортсменів ДДУВС – 2 медалі

Зокрема, курсанти-другокурсники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ принесли українській збірній дві золоті медалі. Курсантка факультету кримінальної поліції Єлизавета Макарова у розділі «Борня-1» стала чемпіонкою. Курсант факультету превентивної діяльності Олег Корсаков у розділі «Герц-1» посів першу сходинку переможного п’єдесталу і другу у розділі «Герц-2».

 

 


1 095