Права людини: реалії України та світу

Новини університету

Сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ проходила міжнародна науково-практична конференція на тему «Права людини: методологічний, гносеологічний та онтологічний аспекти». Захід ініційовано з нагоди 70-річчя проголошення Загальної декларації прав людини.

Права людини: реалії України та світу

Науково-практична конференція проходила за підтримки Національної академії правових наук України, Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування НАПрНУ, Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності, а також Асоціації Українських Правників.

У роботі конференції взяли участь представники іноземних делегацій із Канади, Німеччини, Іспанії, Польщі, Литви, Казахстану, а також представники органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій.

Права людини: реалії України та світу

Відкрив захід ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко. Він зазначив про те, що сьогодні Україна проходить через доволі складний етап історичного розвитку. Акцентував увагу й на тому, що попри несприятливі соціально-економічні та військово-політичні чинники керівництво країни докладає усіх зусиль для подолання кризового явища та модернізації різних сфер суспільного життя.

«Запорукою слугують саме судово-правова реформа та реформа правоохоронних органів. Значну допомогу в цій сфері надають наші міжнародні партнери: США, Канада, Федеративна Республіка Німеччина, Литовська Республіка, Польща та ін.. До того ж, одним із визначних факторів, що впливають на успішність таких перетворень та являються надійним підґрунтям, має слугувати сучасна правнича наука та освіта», зауважив Андрій Євгенович.

Права людини: реалії України та світу

З привітальними словами до гостей закладу звернулася і перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Ольга Захарова. Вона наголосила на тому, що права людини – це невід’ємна складова демократичного суспільства, а захист цих прав – пріоритетне завдання усіх державних органів.

«Сьогодні хочу подякувати господарям заходу – представникам Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – за багаторічну плідну співпрацю, розуміння основних потреб наших громадян та реалізацію своїх прав. Студенти цього закладу вищої освіти – це авангард правової молоді нашого регіону», – зазначила Ольга Валеріївна.

Права людини: реалії України та світу

Права людини: реалії України та світу

Серед ключових питань, які розглядалися у ході міжнародної науково-практичної конференції – право на доступ до правосуддя, діяльність спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у сфері дотримання прав людини, загальна декларація прав людини ООН і конституційне право США тощо.

Права людини: реалії України та світу

 

 


1 566