Про комплексні підходи до протидії домашньому насильству

Новини університету

Нещодавно викладачі кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан та Сергій Ігнатов взяли участь у дискусії «ПОЛІНА – комплексний підхід до протидії домашньому насильству». Докладніше про захід у матеріалі.

Про комплексні підходи до протидії домашньому насильству

У рамках проекту Координатора ОБСЄ в Україні «Інтегрування кращого міжнародного досвіду у систему освіти поліції України» практики мали змогу обговорити діяльність мобільних груп з реагування на факти домашнього насильства.

Серед учасників заходу – заступник Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук, заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович, старший співробітник Координатора проектів ОБСЄ в Україні Джеффрі Ерліх, представник Фонду Народонаселення ООН в Україні Каспар Пік, українська акторка театру та кіно, заслужена артистка України Ірма Вітовська, а також іноземні та національні партнери, представники органів державної влади та неурядових організацій, фахівці у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Про комплексні підходи до протидії домашньому насильству

Метою заходу стало обговорення комплексного підходу до протидії домашньому насильству, результати роботи пілотного проекту зі створення поліцейських мобільних груп «ПОЛІНА» з реагування на такі випадки, а також стану реалізації Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та нормативно-правові акти у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Серед питань, які обговорювалися – важливість упровадження принципу нульової толерантності до домашнього насильства як індикатора зрілості суспільства. Ключову увагу приділили діяльності мобільних груп з протидії домашньому насильству «ПОЛІНА». Як зазначили учасники зустрічі, проблематика домашнього насильства є одним із питань гендерної дискримінації й проблемою, яка належить до компетенції державних відомств.

Про комплексні підходи до протидії домашньому насильству

 

 


941