Не теорією єдиною: як студенти і курсанти ДДУВС опановують свої професії

Новини університету

Нещодавно у здобувачів вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ розпочався період навчальної, ознайомчої практики та стажування. Як саме юнаки та дівчата роблять свої перші кроки у практичній діяльності, далі докладніше.

Не теорією єдиною: як студенти і курсанти ДДУВС опановують свої професії

Закріпити та поглибити теоретичні знання, набути і вдосконалити професійні навички: цього року до підрозділів Національної поліції України від Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ було направлено 993 курсантів та слухачів магістратури.

Серед установ, де вже проходять практику майбутні правоохоронці – Головне управління Національної поліції, а також Управління захисту економіки в Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Полтавській, Київській та інших областях. Крім цього, курсанти мають змогу ознайомитися з особливостями роботи у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Не теорією єдиною: як студенти і курсанти ДДУВС опановують свої професії

Курсант 1 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Віталій Худяк проходить ознайомчу практику в Соборному районному відділі в місті Дніпрі. Як зазнача є майбутній правоохоронець, вже за кілька днів мав змогу ознайомитися з діяльністю різних структурних підрозділів поліції.

«Особисто мені цікаво спостерігати за специфікою роботи як дільничного офіцера поліції, так і працівника превентивного напряму. До того ж, ми з іншими курсантами заповнюємо папери, допомагаємо в ході слідства. Нещодавно долучилися до опитування містян: розшукуємо двох діток, які втекли з місцевої лікарні. Результати є: нам вдалося зібрати факти про їхнє місцезнаходження», – зазначає Віталій Худяк.

Студенти юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ також розпочали свою практичну діяльність. Цього року 1240 майбутніх правників проходять ознайомчу, навчальну практику чи стажування у Дніпропетровській обласній державній адміністрації, Головному управлінні Національної поліції в Дніпропетровській області, а також безпосередньо у відділах поліції ГУНП у Донецькій та Запорізькій областях, міських радах, Господарському та Апеляційному суді в Дніпропетровській області та районних судах тощо.

Як зазначає студентка 4 курсу юридичного факультету ДДУВС Марина Кільдянкіна, стажування є досить ефективним, адже майбутні правники, таким чином, стають безпосередніми учасниками практичної діяльності, спостерігають та аналізують різні аспекти роботи юриста, вчаться захищати законні інтереси фізичних та юридичних осіб.

Не теорією єдиною: як студенти і курсанти ДДУВС опановують свої професії

«Я проходжу практику в Індустріальному районному суді вже не вперше. Маю змогу бути присутньою на судових засіданнях, вивчати кримінальні справи, працювати в канцелярії та допомагати співробітникам. На мою думку, практика – це взагалі річ дуже важлива, адже ми отримуємо цінні професійні поради, досвід, постійно спілкуємося з практиками. Таким чином, після закінчення університету ми вже будемо готові до повноцінної практичної діяльності в держструктурах», – розповіла Марина Кільдянкіна.

 

 


1 407