Як отримати компенсацію за травму: поради юриста

Новини університету

Зима – період підвищеного травматизму. Крига вщент укрила тротуари Дніпра, пішоходи ковзаються, падають, отримують серйозні травми. Враховуючи те, що ця проблема стосується сьогодні всіх і кожного, ми вирішили розкрити її глибше.

До юридичної клініки «Істина» звернулася 60-річна мешканка Дніпра Наталія з такою проблемою: «Спускаючись сходами аптеки я підсковзнулася, упала та зламала руку. Як довести провину власників медичного закладу? Чи маю я право отримати кошти на лікування від установи біля якої стався нещасний випадок?».

Юридичну консультацію надає доцент кафедри кримінально-правових дисциплін Оксана Соболь.

Як отримати компенсацію за травму: поради юриста

Претензії щодо відшкодування шкоди при падінні на сходах слід висувати тій установі, на яку покладено обов’язок догляду за даною територією. Щоб отримати компенсацію, необхідно зібрати докази того, що нещасний випадок стався з вини власника даної території (аптеки, магазину, офісу), а саме, не було вчасно прибрано сніг, не посипано лід, не відремонтовано сходи, тощо.

Якщо Ви впали, травмувалися, негайно викликайте швидку, після чого сфотографуйте на телефон місце падіння з прив’язкою до вивіски аптеки, на сходах якої стався нещасний випадок. Якщо є свідки Вашого падіння, візьміть їхні дані та номери телефонів для майбутнього свідчення в суді.

У травмпункті, куди Вас доставить бригада медиків, мають обов’язково зафіксувати причину травми: через падіння на сходах аптеки за певною адресою. Також візьміть дані бригади медиків, яка Вас доставила з місця падіння до лікарні. Збирайте чеки купівлі медикаментів, причому призначене лікарем має відповідати купленому.

Потім треба звернутися до аптеки з вимогою про матеріальну компенсацію на лікування. У випадку, якщо Вам відмовили, а також якщо Ви хочете стягнути ще й моральну шкоду, треба звертатися з позовом до суду.

Сподіваємося, поради наших експертів стануть вам у нагоді. Бережіть себе та своїх рідних, будьте обачними та обережними!


1 877