Школярі Запоріжжя опановують нові дисципліни

Новини «Академії поліції»

Нещодавно для 120 учнів Загальноосвітньої школи №33 було проведено лекційно-показове заняття із вибухонебезпеки на тему «Правила поводження при виявленні невідомих або небезпечних предметів». Зі школярами спілкувалися викладач спеціальних дисциплін Віталій Карпенко та спеціаліст-вибухотехнік Вибухотехнічного управління ГУНП у Запорізькій області Володимир Шкурко.

Школярі Запоріжжя опановують нові дисципліни

Гості закладу перш за все розповіли учням про види служб у складі Національної поліції України та їхні функції у сфері підтримання громадського порядку. Докладно зупинилися й на презентації діяльності вибухотехнічної служби, яка займається пошуком небезпечних предметів та їх знешкодженням. Спеціаліст із ВТУ розповів про вибухонебезпечні предмети, які зустрічаються на території України найчастіше, та акцентував увагу на рівні їхньої небезпеки.

Школярі Запоріжжя опановують нові дисципліни

«Ми проводимо показові заняття, щоби навчити дітей правильно діяти в екстремальних умовах та уникати негативних наслідків. У сучасних умовах молоді конче необхідно володіти цими знаннями», – зазначив директор Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Микола Назаренко.

У рамках зустрічі спеціалісти також приділили увагу темі «неправдивого мінування» шкіл та інших громадських міст.

 

 


777