Як запорізькі поліцейські вчилися надавати першу медичну допомогу

Новини «Академії поліції»

Представники Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста провели тренінг з домедичної допомоги для слухачів Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Запоріжжя) Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

У ході занять поліцейські вчилися надавати першу домедичну допомогу постраждалим у різних ситуаціях, таких як дорожньо-транспортні пригоди, опіки, обмороження, падіння з висоти тощо.

Як запорізькі поліцейські вчилися надавати першу медичну допомогу

Інструктори Червоного Хреста показали практичні прийоми оцінки стану постраждалого (свідомості, дихання), серцево-легеневій реанімації, транспортування постраждалого, надання допомоги при кровотечах, ранах, травмах, опіках чи обмороженнях. Також тренери продемонстрували різноманітні медичні засоби первинної допомоги, від звичайного джгута до автоматичного зовнішнього дефібрилятора, розповіли про їхнє призначення та особливості використання.

Як запорізькі поліцейські вчилися надавати першу медичну допомогу

Тренінг супроводжувався мультимедійними презентаціями реальних ситуацій, із якими стикаються поліцейські щоденно у своїй практичній діяльності. Після перегляду переходили до практики: вчилися надавати домедичну допомогу один одному та з використанням тренажеру серцево-легеневої реанімації.

Як запорізькі поліцейські вчилися надавати першу медичну допомогу

«Згідно зі ст. 18 Закону України «Про Національну поліцію» кожен поліцейський зобов’язаний надавати невідкладну, зокрема, домедичну і медичну допомогу особам, що знаходяться у стані, небезпечному для їхнього життя та здоров’я. Саме з цією метою ми сьогодні проводимо цей треніг», – наголосив директор Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Запоріжжя) ДДУВС Микола Назаренко.

Всі учасники тренінгу отримали сертифікати міжнародного зразка, визнані у 149 країнах світу.

 

 


921