Вища освіти області: проблеми та шляхи вирішення

Новини університету

Сьогодні ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко взяв участь у розширеній нараді з ректорами державних закладів вищої освіти області з приводу основних викликів у сфері вищої освіти Дніпропетровщини.

Вища освіти області: проблеми та шляхи вирішення

Серед учасників заходу – перший заступник Голови Комітету, Голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти народний депутат України Олександр Співаковський, Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, а також більше 20 керівників закладів вищої освіти.

Вища освіти області: проблеми та шляхи вирішення

Відкрив нараду Голова облради, зауваживши, що дуже важливо обговорити проблеми з науковою спільнотою, більш детально підійти до їх вирішення.

«Маємо вийти на конкретні рішення – і стосовно гарантій працевлаштування як для студентської молоді, так і для роботодавців, і стосовно дефіциту деяких спеціальностей, опалення у вишах, покращення умов проживання у гуртожитках. Якість освітніх послуг не може зрости без створення необхідних умов для навчання та перебування у закладах вищої освіти!», – зазначив Гліб Олександрович.

Звернувся до учасників наради перший заступник голови Комітету ВРУ з питань науки й освіти Олександр Співаковський. Він зазначив, що надзвичайно важливо поспілкуватися та почути думки освітян стосовно актуальних питань та перспектив розвитку освітньої системи.

Вища освіти області: проблеми та шляхи вирішення

«Наука – це наша історія, сучасність та майбутнє. І для того, щоби максимально використати для розвитку науки й освіти всі можливості, які сьогодні є у державі та поза її межами, ми повинні кооперуватися. Саме для цього ми сьогодні зібралися – щоб обговорити ті болючі питання, які накопичувалися, та зробити те, що дозволить активізувати науку та надати більше можливостей студентам і педагогам», – наголосив Олександр Володимирович.

Як розповів перший заступник голови Комітету ВРУ з питань науки й освіти, учасники наради мали на меті акцентувати увагу на розгляді трьох основних блоків питань: управління та можливості переходу до корпоративної моделі управління; різні моделі фінансування освіти; вимірювання на ринку освітніх послуг.

Вища освіти області: проблеми та шляхи вирішення

 

 


1 051