Екскурсія в «серце» поліції: курсанти ДДУВС познайомилися з роботою ситуаційного центру

Новини університету

Курсанти 3-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали Ситуаційний центр Шевченківського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Майбутніх оперуповноважених познайомили з роботою служби «102». Зокрема, продемонстрували алгоритм реагування працівників поліції на повідомлення, що надходять від потерпілих та очевидців.

Курсанти мали змогу на власні очі подивитись на роботу диспетчерів, аналітиків та інших працівників центру. Побачили як інформація з відеокамер, Інтернету, інших ресурсів акумулюється, аналізується та як приймаються рішення в тій чи іншій ситуації.

Екскурсія в «серце» поліції: курсанти ДДУВС познайомилися з роботою ситуаційного центру

«Знав що є такі центри, але сьогодні побачив все на власні очі вперше. Зокрема, переконався, що майже кожен куток міста відстежується. Видно де знаходиться піший або автопатруль», – поділився своїми враженнями курсант 3-го курсу командир взводу Павло Петренко.

Наступним кроком знайомства курсантів із роботою поліції була розповідь про превентивну комунікацію поліції з організаторами або активними учасниками масових заходів. Майбутні офіцери дізнались, як створювалась поліція діалогу та які обов’язки на неї покладено.

 

 


1 397