Уроки сумління та мужності словами Шевченка

Новини «Академії поліції»

У Запорізькому центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Запоріжжя) Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ слухачі вшанували пам’ять відомого українського митця Тараса Григоровича Шевченка.

Уроки сумління та мужності словами Шевченка

В «Академії поліції» долучилися до проведення заходів з нагоди 205-ої річниці народження поета. У закладі влаштували книжково-ілюстративну виставку за тематичними розділами: «Шевченко – поет і художник», а також «Шевченко і Запоріжжя». У рамках виставки демонструвалися твори митця, а також матеріали про його творчу діяльність та життєвий шлях.

Серед розмаїття виставкових екземплярів – поетична збірка «Кобзар», поеми, новели, щоденник та листи, спогади сучасників. Тематичний живопис представлений автопортретами, портретами сучасників, пейзажами із серії «Живописна Україна» тощо.

Уроки сумління та мужності словами Шевченка

«У скрутні хвилини життя Шевченкове слово допомогло мені. Твори великого поета вселяють віру в найкраще майбутнє України. Ідеї гуманізму та патріотизму, вболівання за долю держави – це те, що згуртовує усіх українців навколо безсмертного «Кобзаря», – підкреслила слухачка «Академії поліції» Аліна Нестеренко.

 

 


958