«Аргументація: прийоми та правила»

Новини університету

За такою темою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов практикум, ініційований та організований головою навчально-наукового відділу студентсько-курсантської ради Віолеттою Рец.

Семінар-тренінг для курсантів 1-го курсу факультету економіко-правової безпеки провела викладач із багаторічним досвідом – доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін юридичного факультету Ольга Головіна, яка викладає навчальні дисципліни «Логіка», «Риторика», «Етика та естетика».

Ольга Головіна

«Вміння логічно міркувати, точно висловлювати та зважено аргументувати власну думку є важливою навичкою сучасного фахівця у будь-якій галузі, а для правників – невід’ємною професійною компетенцією. Мета сьогоднішнього практикуму – ознайомлення із основами аргументації у навчальному процесі та науковій діяльності», – зазначила лектор, акцентуючи увагу на мотивах проведення заняття.

Аргументація: прийоми та правила

Варто відмітити, що практикум сприяв набуттю soft skills – знань та навичок поза межами навчальних дисциплін та сприяв взаємодії між факультетами, налагодженню взаємозв’язків.

Курсанти із зацікавленістю взяли участь в обговоренні можливих цілей суперечки, виробляли правила ведення аргументації, отримали поради щодо можливостей щоденного покращення ораторської майстерності.

Практикум пройшов жваво та насичено. Курсанти та лектор висловили сподівання на подальші зустрічі у такому ж форматі.

 

 


1 199