Безпечне суспільство нового рівня: міжнародний конкурс у Бельгії

Новини університету

Нещодавно доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності та спеціальної техніки Марина Волошина взяла участь у громадському конкурсі «Безпечне суспільство – захист свободи й безпеки Європи та її громадян», що проходив у Брюсселі (Королівство Бельгія).

Безпечне суспільство нового рівня: міжнародний конкурс у Бельгії

Конкурс ініційовано в рамках Європейського інформаційного дня та заходів «Безпечне суспільство Horizon – 2020». Однією з ключових тем конкурсу є боротьба зі злочинністю та тероризмом.

Марина Волошина у складі групи експертів презентувала авторський проект сучасної моделі боротьби з економічною злочинністю, який ґрунтується на передовому європейському досвіді і спрямований на ефективність реформування правоохоронних органів.

Проект реалізується в рамках італійського законопроекту «Про Національне бюро фінансової безпеки», створеного спільно з представниками Європейського агентства по боротьбі з шахрайством, Європейського поліцейського офісу та Департаменту технічної допомоги Міністерства фінансів США.

Учасники заходу долучилися до інноваційної науково-дослідної діяльності та працювали за декількома напрямами. Серед опрацьованих тем – нові судові інструменти боротьби зі злочинністю та тероризмом, методи швидкої ідентифікації таких злочинів, захист від вибухових речовин тощо. За результатами конкурсу були розроблені рішення для підтримки зовнішньої політики безпеки Європейського Союзу у вирішенні цивільних завдань: гарантування громадського порядку, надання гуманітарної допомоги, підтримання миру, здійснення посткризової стабілізації, запобігання конфліктів.

Безпечне суспільство нового рівня: міжнародний конкурс у Бельгії

Окрім цього, доцент мала змогу ознайомитися із успішною міжнародною практикою, поспілкуватися із фахівцями та експертами європейських країн.

 

 


858