Нова модель протидії економічній злочинності: результати семінару в Нідерландах

Новини університету

Доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності та спеціальної техніки факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції ДДУВС Марина Волошина відвідала Європейський поліцейський офіс в Гаазі (Нідерланди).

Волошина Нідерланди

Викладач у складі експертної групи ознайомилась з операційними можливостями Європолу – горизонтальними операційними послугами, операційним та координаційним центром. Окрім цього, відбулася зустріч із заступниками виконавчого директора Європолу Кетрін де Боле. Викладачі мали змогу дізнатися, як саме координується робота національних служб Європейського Союзу у боротьбі з міжнародною організованою злочинністю.

Волошина Нідерланди

Волошина Нідерланди

У рамках візиту експертам було представлено сфери діяльності Європолу, Служби податкової інформації та розслідування (FIOD), а також Камденської міжвідомчої мережі з питань повернення активів (CARIN): систему організації фінансової розвідки, інформаційно-телекомунікаційну модель функціонування, розвиток аналітичного інструментарію, методи аналізу на стратегічному та оперативному рівнях, способи оцінювання ризиків.

Під час робочої поїздки група експертів, у складі якої працювала і представник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Марина Волошина, презентувала нову модель механізму протидії економічній злочинності та основні напрями реформи правоохоронних органів у сфери боротьби з економічними злочинами. Авторський проект ґрунтується на передовому європейському досвіді. Його також покладено в основу депутатського законопроекту «Про Національне бюро фінансової безпеки».

 

 


703