Студентка ДДУВС – призерка Всеукраїнського конкурсу студентських робіт

Новини університету

На базі Херсонського державного університету відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських робіт із галузі «Загальна та соціальна психологія» Міністерства освіти і науки України.

У конкурсі взяли участь 80 учасників, до фіналу допущено 20, серед лідерів – студентка 1-го курсу факультету соціально-психологічної освіти та управління Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Аліна Ловакова.

Аліна підготувала наукову роботу роботу на тему «Особливості адаптації студентів-першокурсників до навчання у вищому навчальному закладі». За результатами захисту отримала диплом III ступеня.

Аліна Ловакова

Науковий керівник призерки – декан факультету Олег Агарков.

«Я обрала таку тему, бо сама навчаюся на першому курсі і, чесно кажучи, особисто відчувала певні труднощі, пов’язані з адаптацією до нових умов, колективу, розпорядку дня. У своїй науковій роботі роблю акцент на тому, що кожен першокурсник має свідомо прийняти свою нову соціальну роль «студент», а допомогти йому у цьому мають викладачі та куратори. А от як саме правильно вибудувати «діалог звикання» між викладачем та студентом, студентом та його новим колективом, я і розглядаю у своєму дослідженні», – розповідає Аліна Ловакова.

 

 


785