Талановиті студенти з різних країн презентують перспективні проекти

Новини університету

П’ятий Міжнародний студентський саміт на тему: «Права людини в умовах сучасних глобалізаційних викликів» розпочався у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. У ньому взяли участь провідні вітчизняні та зарубіжні науковці, політики, юристи-практики, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських об’єднань, студенти.

П’ятий Міжнародний студентський саміт

Серед учасників наукового заходу – ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко, проректор ДДУВС Лариса Наливайко, Голова Офісу Ради Європи в Україні, Представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Мортен Енберг, голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників» Василь Костицький та ін.

П’ятий Міжнародний студентський саміт

Захід відкрив ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко. Він подякував учасникам саміту за внесок у формування наукової еліти України.

«Актуальність сьогоднішньої теми заходу не викликає сумніву, а ефективне вирішення проблем, пов’язаних із захистом прав людини в сучасному суспільстві потребує обговорення, обміну досвідом та вироблення спільних стратегій діяльності на міжнародному рівні. Це прагнення до змін підкріплене з боку Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ серйозною та планомірною роботою», – зазначив Андрій Євгенович.

П’ятий Міжнародний студентський саміт

Зі словами привітання до присутніх звернувся і голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

«Для повноцінної незалежної держави необхідно, щоби права людини, всіх громадян забезпечувалися на належному рівні, щоби законодавство відповідало європейським світовим стандартам. Завдяки об’єднанню зусиль ми можемо говорити про те, що незалежна правова держава Україна існує та йде шляхом розвитку, в тому числі у забезпеченні правових свобод громадян», – підкреслив Гліб Олександрович.

П’ятий Міжнародний студентський саміт

Із промовою виступив президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників» Василь Костицький.

«Глобалізація є об’єктивним процесом у сучасному розвитку. Ми спостерігаємо, як держави діляться частиною суверенітету, і ця діяльність спрямована на те, щоб забезпечити комфортне життя сучасної людини. Тобто ідея людиноцентризму потребує свого вирішення в умовах тих глобальних викликів, які лягли на плечі сучасної цивілізації», – зауважив Василь Васильович.

П’ятий Міжнародний студентський саміт

Відомі вчені, політики, представники органів державної влади проведуть тематичні майстер-класи.

П’ятий Міжнародний студентський саміт

П’ятий Міжнародний студентський саміт

У рамках саміту студенти з України, Польщі, Казахстану упродовж двох днів представлятимуть власні проекти.

П’ятий Міжнародний студентський саміт

П’ятий Міжнародний студентський саміт

 

 


1 133